Turkki Ruotsille: Ryhtykää "varoittaviin" toimiin viharikosten estämiseksi

Lisäksi ainakin Iran ja Saudi-Arabia tuomitsivat julkisesti Koraanin turmelemisen.

Turkin ulkoministeriö kehotti Ruotsia ryhtymään "varoittaviin" toimiin estääkseen viharikokset islamia ja muslimeja vastaan.

Tukholmassa järjestettiin torstaina Irakin suurlähetystön edustalla mielenosoitus, jossa tallottiin ja potkittiin Koraania. Turkin ulkoministeriö kutsui tekoa halveksittavaksi, kertoi uutistoimisto Reuters.

Turkin lisäksi myös Iran ja Saudi-Arabia tuomitsivat julkisesti muslimeille pyhän kirjan turmelemisen, kertoo uutiskanava CNN. Sen mukaan Iranin ja Saudi-Arabian viranomaiset kutsuivat ruotsalaisia diplomaatteja kuultavaksi.

Irak ei ole yksin vedotessaan Koraanin polttamista vastaan. Maailman muslimimaista yhteensä 57 on vaatinut, että Koraania pitää suojata kansainvälisellä oikeudella.

Irakin pääkaupungissa Bagdadissa mielenosoittajat tunkeutuivat torstain vastaisena yönä Ruotsin Irakin-lähetystöön ja sytyttivät lähetystöalueella tulipalon. Tämän jälkeen Irak määräsi Ruotsin suurlähettilään poistumaan maasta ja kutsui Tukholman-edustustonsa asiainhoitajan kotiin.

Mielenosoittajat protestoivat Bagdadin Ruotsin suurlähetystön edessä 3:17
Mielenosoittajat protestoivat Bagdadin Ruotsin suurlähetystön edessä torstaina.

Lue myös:

    Uusimmat