Mainos

Turkistuottajat: Tämä ei ole mikään laskevan auringon ala

Turkistuottajat torjuvat väitteet alan romahtamisesta.

Tilastokeskuksen mukaan tarhattujen turkiseläinten määrä Suomessa on vähentynyt alle puoleen vajaassa kolmessa vuosikymmenessä.

Aivan viime vuosina kohonneet turkisten hinnat ovat houkutelleet alalle jopa uusia yrittäjiä, kertoo Suomen Turkiseläinten Kasvattajien Liiton yhteiskuntasuhteiden johtaja Max Arhippainen.

– Tarhojen määrä on laskenut rajusti 1980-luvusta. Silloin niitä oli noin 4 000. Myös viime vuosina tarhaajien lukumäärä on hitaasti laskenut, mutta nyt viime vuonna tapahtui trendimuutos ensimmäistä kertaa yli 20 vuoteen. Turkistuottajien määrä nousi yhdellä.

Arhippainen uskoo, että tänä vuonna tuottajia on tulossa lisää.

Myös Suomen Turkiseläinten Kasvattajien Liiton toiminnanjohtaja Marja Tiura muistuttaa, että vaikka ala romahti 1990-luvun alussa, ala on elpynyt sen jälkeen.

– Tilat investoivat vahvasti, ja alalle on tulossa uusia yrittäjiä. Tilastoista voidaan selkeästi todeta, että vientitulot ovat nelinkertaistuneet vuodesta 2009, Tiura sanoo.

– Kaiken kaikkiaan kun katsotaan, toisin kuin julkisuudessa on väitetty, tämä ei ole laskevan auringon ala vaan juurikin päinvastoin, toiminnanjohtaja Tiura lisää.

Turkisten hintaa nostaa erityisesti Kiinassa kasvanut kysyntä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.