Mainos

Turkin yökerhoiskun tekijää etsitään yhä – tallentui valvontakameran nauhalle

0:33

Istanbulin yökerhoampumisesta epäilty on tallentunut valvontakameranauhalle, kuvanauhalle, kertoo BBC turkkilaiseen uutistoimisto Doganiin nojaten. Tallenteella näkyy, kuinka asemies ampuu yökerho Reinan ulkopuolella.  

Turkin sisäministerin mukaan kuolleita on ainakin 39 ja heistä 21 on tähän mennessä tunnistettu. Kuolleiden joukossa on 15 tai 16 ulkomaalaista. Turkkilaisista uhreista ainakin kolme oli yökerhon työntekijöitä. Suomen ulkoministeriön tietojen mukaan uhrien joukossa ei ole suomalaisia.

Sairaalahoidossa on ainakin 69 ihmistä, heistä neljä on loukkaantunut vakavasti.

Hyökkääjiä yksi vai useampia?

Aseistautunut mies avasi tulen Reina-yökerhossa noin kello 01.30 paikallista aikaa eli 00.30 Suomen aikaa.

Hyökkääjien määrästä on ollut epäselvyyttä. Sisäministerin mukaan kyseessä oli tiettävästi yhden miehen isku. Hyökkääjä onnistui pakenemaan rikospaikalta ja häntä etsitään nyt kuumeisesti.

– Kyseessä oli verilöyly, todella epäinhimillistä raakuutta, sisäministeri Suleyman Soylu kuvaa tapahtumia .

Ensimmäisten tietojen mukaan hyökkääjä olisi ollut pukeutunut joulupukkiasuun. Valvontakameravideoissa epäilty hyökkääjä näkyy kuitenkin yökerhon ulkopuolella mustassa takissa. Turkin sisäministerin mukaan hyökkääjän uskotaan poistuneen yökerhosta "eri vaatteissa" ilman tarkempia tietoja.

Istanbulin kuvernöörin Vasip Sahinin mukaan iskijä ampui ennen varsinaista iskua myös yhden poliisin ja yhden siviilin yökerhon ulkopuolella.

– Ennen kun tajusin, mitä tapahtui, mieheni kaatui päälleni. Minun piti nostaa useita ruumiita ennen kuin pääsin ulos. Se oli pelottavaa, sanoo uutistoimisto AP:n haastattelema yökerhossa ollut silminnäkijä Sinem Uyanik.

Ortakoyn alueella sijaitseva Reina-yökerho on Bosborinsalmen rannalla sijaitseva hienostoklubi. Siellä oli tapahtuma-aikaan jopa 700 juhlijaa, josta osan kerrotaan paenneen hyppäämällä veteen.

0:33

Turkin media vaitonaista

Turkin viranomaiset ovat kieltäneet maan tiedotusvälineitä uutisoimasta iskusta virallisia lausuntoja lukuunottamatta turvallisuussyihin vedoten.

Joidenkin mediaraporttien mukaan hyökkääjiä olisi ollut useampi kuin yksi. Uutistoimisto Doganin vahvistamattomien tietojen mukaan jotkut silminnäkijät olisivat kertoneet hyökkääjän tai hyökkääjien puhuneen arabiaa.

Virallisesta lausunnosta huolimatta iskun takana epäillään olevan Isis-terroristijärjestön. Viimeisen parin vuoden aikana Turkin kurdimilitantit ovat kohdistaneet iskunsa lähinnä sotilas- ja poliisikohteisiin, kun taas Isis on tunnettu siviileihin kohdistuvista iskuista. Isis on myös esittänyt turkinvastaisia uhkauksia ja kehottanut kannattajiaan iskuihin maassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.