Mainos

Istanbulin räjähdyksissä kuollut 38 ja haavoittunut 166

Turkin Istanbulissa tapahtuneissa kahdessa räjähdyksessä on kuollut uusimpien tietojen mukaan 38 ihmistä, joista suurin osa on poliiseja. Onnettomuudessa haavoittui 166 ihmistä.

Maan sisäministeri Süleyman Soylu kertoi aiemmin, että ainakin 27 kuolleista on poliiseja ja kaksi siviilejä.  

Soylun mukaan poliisi on ottanut kiinni 10 ihmistä, joiden epäillään liittyvän eilen tehtyihin iskuihin. Ministerin mukaan räjähdyksien uskotaan liittyvän toisiinsa. Räjähdykset tapahtuivat Besiktasin jalkapallostadionin ulkopuolella sekä stadionin läheisessä puistossa.  

Soylun mukaan ensimmäinen, stadionin ulkopuolella tapahtunut räjähdys oli autopommi. Toinen räjähdyksistä oli itsemurhaisku, jossa tekijä räjäytti itsensä poliisien keskellä. Räjähdyksien välillä oli 45 sekuntia.  

Viranomaiset eivät ole ottaneet kantaa iskujen tekijöihin tai tekijään. Minkään ryhmittymän ei ainakaan toistaiseksi tiedetä ilmoittautuneen tekijäksi.

Soylun sanoi pian iskujen jälkeen, että iskut oli kohdistettu mellakkapoliiseja vastaan. Hänen mukaansa räjähteillä täytetty auto räjähti stadionin ulkopuolelle parkkeeratun poliisibussin luona.  

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoi puolestaan pian räjähdyksien jälkeen, että iskuilla haettiin mahdollisimman suurta tuhoa. Jalkapallojoukkue Besiktas oli aiemmin illalla pelannut stadionilla bursalaista Bursasporia vastaan. Besiktasin jalkapallojoukkueen tiedotteen mukaan yksikään fani tai pelaaja ei loukkaantunut räjähdyksissä.  

Erdogan sanoi tiedotteessaan, että Istanbulissa on jälleen todistettu terrorismia, joka polkee maahan arvoja ja moraalia. Erdogan oli räjähdyksien aikaan asunnollaan, joka sijaitsee Tarabyan naapurustossa Istanbulissa.

Lisäksi CNN-Turkin mukaan pääministeri Binali Yildirim on myös tuominnut iskut.

Ikkunoita rikkoutui räjähdyksien voimasta

Muun muassa valtio-omisteinen televisiokanava TRT on lähettänyt kuvaa räjähdyspaikalta stadionin ulkopuolelta. Lähetyksessä näkyy muun muassa ilmiliekeissä olevan auton romut. Lisäksi kuvissa näkyy useita vahingoittuneita poliisin ajoneuvoja.  

Silminnäkijöiden mukaan lähellä olevien asuinrakennuksien ikkunoita rikkoutui räjähdyksien voimasta.

– Kuulin kaksi räjähdystä alle minuutin sisään. Niitä seurasi aseen laukeamisen ääniä, yksi silminnäkijöistä kertoi AFP:lle nimettömänä.

Räjähdyspaikka sijaitsee alle kilometrin päässä vilkkaasta turistien suosimasta Taksim-aukiosta. Alueella sijaitsee monia hotelleja, kauppoja ja ravintoloita.

Elokuussa lähes 60 ihmistä, joista yli 30 oli lapsia, kuoli itsemurhaiskussa häihin Gaziantepissa.

Artikkelia muokattu 11.12. kello 11.12: Aiemmin jutussa kerrottiin, että kuolleita olisi 29. Uhrien määrä on kuitenkin noussut Turkin sisäministeriön mukaan 38:aan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.