Turkilta hurja väite: Jamal Khashoggin ruumis sulatettiin – "Ruumiista ei jäisi jälkeäkään"

Tapetun sauditoimittajan poika kätteli Saudi-Arabian prinssiä, jota epäillään toimittajan murhasta 0:43

Turkkilaisviranomaisen mukaan Khashoggin ruumis sulatettiin hänen murhansa jälkeen viime kuussa Saudi-Arabian Istanbulin-konsulaatissa.

Video: Tapetun sauditoimittajan poika kätteli kruununprinssiä, jota epäillään Khashoggin tapattamisesta

Uutistoimisto AFP kertoo, että Turkin viranomaisten mukaan Khashoggi kuristettiin suunnitellusti konsulaatissa, minkä jälkeen hänen ruumiinsa paloiteltiin ja tuhottiin.

– Tiedämme nyt, että sitä ei vain leikelty: he hankkiutuivat eroon ruumiista sulattamalla sen, kertoi presidentti Recep Tayyip Erdoganin neuvonantaja Yasin Aktay turkkilaiselle Hurriyet-lehdelle. 

Aktayn mukaan ruumis oli paloiteltu sen takia, että se olisi helpompi hävittää sulattamalla, uutistoimisto kertoo.

– He tähtäsivät siihen, että ruumiista ei jäisi jälkeäkään.

Eri turkkilainen viranomainen oli kertonut myös Washington Post -lehdelle, että Khashoggin tapausta tutkivat viranomaiset ovat esittäneet teorian siitä, että ruumis olisi sulatettu hapolla.

Puutarhassa mahdollisia todisteita

Washington Postin siteeraama turkkilaisviranomainen kertoi, että konsulaatin puutarhasta on löytynyt "biologista todistusaineistoa" siitä, että ruumis saatettiin hävittää lähellä Khashoggin murhapaikkaa.

Saudi-Arabian viranomaiset ovat evänneet Turkin poliisilta luvan tutkia konsulaatin puutarhassa sijaitsevaa kaivoa, mutta antoivat heidän ottaa vesinäytteitä analyysia varten, kertovat paikalliset mediat.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat