Video journalisti Jamal Khashoggin katoamistutkinnasta julki – poliisi paljasti tutkineensa Saudi-Arabian konsulaatin tandooriuunia

Turkin yleisradioyhtiö TRT World julkaisi perjantaina videon turkkilaisen poliisin tekemästä tutkinnasta Saudi-Arabian konsulaattiin, josta journalisti Jamal Khashoggi katosi mysteerisesti kaksi vuotta sitten.

Videolla Turkin poliisi kerää todistusaineistoa Istanbulissa sijaitsevasta konsulaatista. Videolla näkyy, kuinka poliisi tutkii erityisesti tilojen tandooriuunia ja roiskeita, jotka ovat viranomaisten mukaan putsattuja veritahroja.

Poliisi sanoo myös löytäneensä maalitahraisia vaatteita, joita heidän mukaansa verityötä peitelleet siivoojat käyttivät.

Väitteitä tai videon aitoutta ei ole pystytty vahvistamaan, uutistoimisto Reuters kertoo.

Saudi-Arabian kruununprinssi Muhammad bin Salmanin kriitikkona tunnettu saudiarabialainen journalisti Jamal Khashoggi katosi kaksi vuotta sitten jäljettömiin.

Hänet nähtiin todistetusti viimeisen kerran 2. lokakuuta 2018 kyseisessä konsulaatissa, kun hän oli hakemassa avioliittolupaa.

Turkin viranomaiset uskovat, että Khashoggi paloiteltiin

Turkkilaisviranomaiset uskovat, että Khashoggi surmattiin konsulaatissa ja hänet paloiteltiin, koska ruumista tai sen osia ei ole koskaan löydetty.

Saudi-Arabia on myöntänyt, että Khashoggi on kuollut, mutta on kiistänyt kuningashuoneella olevan mitään tekemistä asian kanssa.

Turkin poliisi ilmoitti tällä viikolla tutkivansa tapausta murhana, ja nimesi kuusi uutta saudiarabialaista epäiltyä, joista kaksi on konsulaatin työntekijöitä.

Tällä hetkellä 20 muuta henkilöä on oikeudessa tapauksesta Turkissa. Saudi-Arabialainen tuomioistuin antoi tässä kuussa kahdeksalle 7-20 vuoden vankeustuomiot murhasta.

Voit katsoa turkkilaisviranomaisten julkaiseman videon tutkinnasta artikkelin alusta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja