Turkki luovutti toimittajan murhaan liittyvät tallenteet Saudi-Arabialle ja Yhdysvalloille

Tapetun sauditoimittajan poika kätteli Saudi-Arabian prinssiä, jota epäillään toimittajan murhasta 0:43

Toimittaja Jamal Khashoggin murhaan liittyvät tallenteet on toimitettu useille valtioille, Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoi tänään.

Video: Tapetun sauditoimittajan poika joutui kylmäävään tilanteeseen: Kätteli isänsä epäiltyä tapattajaa.

Hänen mukaansa tallenteet on annettu Saudi-Arabian, Yhdysvaltojen, Ison-Britannian, Saksan ja Ranskan käyttöön. Erdogan ei tarkentanut, mitä tallenteet sisältävät. Aiemmin turkkilaislähteet ovat kertoneet viranomaisten hallussa olevan kuolemaan liittyviä äänitallenteita Saudi-Arabian konsulaatista.

Khashoggi tapettiin Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa lokakuun alussa, kun hän oli mennyt sinne hoitamaan avioliittoonsa liittyviä asiakirjoja.

Erdogan toisti tänään vaatimuksensa Saudi-Arabialle, jonka pitäisi hänestä kertoa tarkasti, mitä Khashoggille ja hänen ruumiilleen tapahtui. Saudien selitys tapahtumista on vaihtunut jo useita kertoja.

Ensin saudiviranomaiset kielsivät tietävänsä mitään Washington Post -lehden kolumnistin kohtalosta. Myöhemmin maa selitti, että toimittajan taposta on vastuussa itsenäisesti toiminut ryhmä, mistä maan johto ei ollut tietoinen.

Turkkilaissyyttäjän mukaan Khashoggi kuristettiin, kun hän meni Saudi-Arabian konsulaattiin Istanbulissa. Tämän jälkeen hänen ruumiinsa paloiteltiin ja vietiin pois konsulaatista.

Lue myös:

    Uusimmat