Mainos

Turisteille tarjotaan kierroksia LA:n jengialueille

Kiinnostaisiko joutua ammutuksi Los Angelesin jengialueella? Muun muassa tällaisen palvelun tarjoaminen turisteille oli losangelesilaisen kansalaisjärjestön tähtäimessä.

Ampujiksi olisi kuitenkin värvätty lapsia, ja aseina olisi käytetty vesipyssyjä. Matkamuistoksi turistit olisivat saaneet paidan tekstillä I Got Shot in South Central.

Los Angeles Timesin verkkosivujen mukaan ideasta luovuttiin, mutta ryhmä aikoo silti järjestää turistikierroksia kaupungin pahamaineisille alueille. Kierroksilla tutustutaan muun muassa jengisotien taistelupaikkoihin eteläisessä Los Angelesissa.

L.A. Gang Tours suunnittelee aloittavansa kierrokset tammikuussa. Voittoa tavoittelemattoman järjestön tavoitteena on tuottaa rahaa yhteisölle työpaikkojen kautta. Järjestö on esimerkiksi luvannut tarjota alueiden teini-ikäisille töitä kierroksilta.

Järjestäjien tavoitteena on välittää tietoa köyhistä kaupunginosista ja jengien muodostumisesta sekä auttaa lapsia ja perheitä.

Turistikierrokset ovat herättäneet myös kovaa kritiikkiä.

- Ihmisten asettaminen näytteille ei ole oikein, sanoo kaupunginvaltuutettu Jan Perry.

Järjestäjät vakuuttavat, ettei tavoitteena ole käyttää ihmisiä hyväksi eikä ihannoida jengien toimintaa. Turistien turvallisuuttakaan ei ole unohdettu: alueiden jengien kanssa on päästy sopimukseen, että ammunta loppuu, kun turistibussi on näkyvissä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.