Turhimmat keittiövälineet – älä käytä rahojasi näihin

Monet innokkaat kotikokit kilpavarustavat keittiöitään kaikenlaisilla laitteilla. Tässä turhimmat niistä.

1. Munankeitin

Munankeitin on hauska vekotin, ja munat kypsyvät sillä nopeasti. Lisäksi laite viheltää, kun munat ovat kypsiä, eikä kotikokkaajan tarvitse katsoa kelloa. Tavallinen kattila ja kello toimivat silti vallan mainiosti munien keittämisessä.

2. Viininjäähdyttimet

Tavaratalojen keittiöosastolta löytyy lukuisia, todella tyyriitä shampanjan- tai valkoviininjäähdyttimiä. Ensisilmäyksellä tällainen jäähdytin voi vaikuttaa ylelliseltä ja hienolta idealta vaikkapa häälahjaksi.

Metallinen cooler on kiva lahja, mutta sellaisen ei tarvitse maksaa paria kymppiä enempää. Monen sadan euron jäähdytin on yksinkertaisesti turhaakin turhempi kapine, jonka ainoa tarkoitus on näyttää tyylikkäältä.

3. Pähkinänsärkijä

Kuka ostaa enää pähkinöitä, joissa on kuoret? Pähkinänsärkijät alkavat olla kivikautinen tuote ruoanlaitossa, kun lähes kaikkia pähkinöitä saa kaupoista valmiiksi kuorittuna.

4. Omenapora

Omenan siemenkodan saa irti omenasta ihan tavallisella veitsellä.

5. Leipäkone

Jos halajaa tuoretta, itsetehtyä leipää, niin kaikkein loogisin ratkaisu on leipoa sitä omin käsin.

6. Fonduepata

Jos rakastaa fondueta yli kaiken, on tämä tuote varmasti mukava lisä kotikeittiöön. Useimmiten fonduepata päätyy kuitenkin kaapinperälle viemään tilaa.

7. Leikkurit

Sipulileikkuri, juuresleikkuri, tomaattileikkuri… Näitä on joka lähtöön. Leikkuri on työläs puhdistaa ja vie paljon tilaa keittiön kaapeissa. Kaiken lisäksi leikkaaminen sujuu paljon helpommin terävällä veitsellä, kuin leikkurilla.

8. Yrttisakset

Siis sakset, joissa on päällekäin monta terää, jotta yrtit saa silputtua mahdollisimman pieniksi nipsimällä niitä näillä saksilla. Yrtit voi repiä käsin, tai leikata ihan tavallisissa keittiösaksilla juuri sen kokoisiksi, kun itse haluaa.

9. Mikroaaltouuni

Lähes joka taloudesta löytyy nykyään mikroaaltouuni. Se on periaatteessa kätevä eilisen ruoan lämmittämisessä ja kokkaamisessa. Mikron omistajat ajattelevat usein, etteivät millään tulisi toimeen ilman mikroa.

Mikro kuitenkin lisää houkutusta syödä epäterveellisiä valmisaterioita. Sitä paitsi ruoka maistuu paljon paremmalta, kun sen lämmittää liedellä tai uunissa.

10. Astianpesukone

Lapsiperheessä tämä on lähes välttämätön, mutta kahden tai yhden hengen taloudessa todella turha. Kahden hengen astiat tiskaa kymmenessä minuutissa käsin, ja vesilaskukin pysyy pienempänä.

Älä myöskään haksahda ostamaan joka ruokalajille erilaista tarjoiluastiaa. Et tarvitse erikseen sipsikulhoa, salaattikulhoa, keittokulhoa, karkkikulhoa ja jäätelökulhoa. Sama koskee kauhoja, ottimia, lastoja ja lusikoita. Keittiösi pysyy siistimpänä, kun erilaisia astioita ja välineitä on mahdollisimman vähän.

Minimalismi on kaunista erityisesti keittiössä. Osta järkeviä, monikäyttöisiä ja laadukkaita välineitä, ja opettele käyttämään niitä, niin säästät huomattavan määrän rahaa ja aikaa.

Teksti Nita Makkonen, nita.makkonen(@)mtv.fi @nitamakkonen

Lue myös:

    Uusimmat