Tuplakultaa Suomeen EM-kisoista!

Suomalaisajajien menestys jatkui lauantaina pyöräsuunnistuksen EM-kisoissa, kun Andre Haga ja Ruska Saarela nappasivat molemmat EM-kultaa keskimatkalla Puolan Ostrodassa.

Miesten sarjan kultakamppailu ratkesi kisan loppuvaiheilla, kun Liettuan Ignas Ambrazas teki toiseksi viimeiselle rastilla oikomisvirheen ja putosi Hagan kyydistä jääden hopealle 48 sekunnin erolla suomalaiseen. Mitalikolmikon täydensi Tshekin Vojtech Ludvik. Vuonna 2021 pitkän matkan MM-kultaa ajaneelle Hagalle mestaruus on ensimmäinen EM-tasolla.

– Jotain ehkä nopeampaa reitinvalintaa olisi voinut ottaa tai yrittää oikaista enemmän, mutta menin koko varmempia valintoja ja yritin pysyä hyvin poluilla. Yksi pieni ohiajo tuli, mikä olikin lopulta ainoa virhe tänään. Suoritus sekä ajojalka oli tänään todella hyvä, Haga kertasi mestaruusajoaan Suunnistusliiton tiedotteessa.

Naisten kilpailusta muodostui tiukkaa sekuntipeliä, kun Saarela onnistui ylittämään maaliviivan seitsemän sekuntia ennen hopealle ajanutta Liettuan Gabriele Andrasiunienea. Pronssia nappasi Tshekin Martina Tichovska.

– Parilla oikomisvälillä minulla tuli hieman aikatappiota, kun jäin niissä vähän seikkailemaan. Mutta muutoin suunnistus sujui aika puhtaasti ilman virheitä. Jalat tuntuivat kyllä todella raskailta, enkä olisi uskonut menon riittävän voittoon. Mutta hyvällä suunnistuksella tänään pärjättiin, Saarela iloitsi.

Hienoa suomalaispäivää täydensi Marika Haran viides sija.

Lue myös:

    Uusimmat