"Iloinen yllätys" – Suomeen tuli EM-pronssia

Ruska Saarela ja Samuel Pökälä saavuttivat pronssimitalit pyöräsuunnistuksen EM-kisojen pitkällä matkalla Puolan Ostrodassa.

Helteisessä säässä ajetun naisten kilpailun voitti Tanskan Nikoline Splittorff, joka peittosi hopeaa ottaneen Tshekin Martina Tichovskan lähes kolmella minuutilla. Saarela jäi voittajasta viisi minuuttia ja 42 sekuntia.

– Fyysisesti tekeminen oli aika tasapaksua. Minulla on ollut tässä keväällä hengityksen kanssa vaikeuksia, ja kovat treenit ovat jääneet siksi vähiin, eikä jaloissa ole nyt kunnollista haponkestoa. Suunnistuksessakin tein muutamia virheitä sekä ohiajoja, että siihen nähden pronssi oli tänään iloinen yllätys, Saarela tunnelmoi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Miesten kilpailussa mestaruuden nappasi Tshekin Vojtech Ludvik reilun kolmen minuutin erolla Itävallan Andreas Waldmanniin. Pökälä täydensi mitalikolmikon jäätyään voittajasta kolme minuuttia ja 31 sekuntia.

– Tänäänkin (perjantaina) tuli otettua reilusti oikoja, ja vielä täytyy tarkemmin analysoida, oliko kaikki niistä onnistuneita, sillä niissä kohdissa ei aina ollut nopeaa maastoa. Ajossa oli tänään sellaista hyvää perustekemistä, mutta onneksi se riitti päivän tiukassa himmeämpien mitalien kamppailussa pronssille, Pökälä kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat