Tuoreen hääparin purjehdus johti kahdeksan vuoden vankeustuomioon – vaimon ruumista ei koskaan löydetty

Yhdysvalloissa saatiin päätökseen kaksi vuotta kestänyt oikeusprosessi, joka koski omituista purjehdusonnettomuutta. Kokenut purjehtija tuomittiin kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen vaimonsa kuolemantuottamuksesta. Miamin oikeus antoi tuomionsa tiistaina, kertoo The Guardian.  

Kuuban rannikolta saatiin hätäkutsu 15. toukokuuta 2017. Floridan Delray Beachille matkalla ollut huvijahti oli uppoamassa.

Aluksella purjehti juuri vihitty pariskunta: 42-vuotias mies, jolla oli sekä Britannian että Australian kansalaisuudet ja tämän 41-vuotias vaimo. Mies oli kokenut purjehtija.

Pari oli ollut naimisissa kolme kuukautta ja he olivat juuri saaneet tyttövauvan.

Kun rannikkovartiosto saapui paikan päälle kolme tuntia hätäkutsun jälkeen, mies saatiin pelastettua vedestä. Vaimon ruumista ei koskaan löydetty.

Pelastuslauttaan maapähkinävoita ja teetä

Kummallista oli se, että mies oli ehtinyt hilata itsensä pelastuslauttaan ja ottanut siihen mukaansa lastin kuubalaisia kolikoita, maapähkinävoita ja teeastiat. Vasta 45 minuuttia tämän jälkeen hän ilmoitti vaimonsa kadonneeksi.

Asiasta käynnistettiin tutkinta ja miestä syytettiin aluksi murhasta.

Mies oli salakuljettanut harvinaisia kolikoita noin 30 tuhannen dollarin arvosta. Tätä syyttäjät pitivät mahdollisena syynä siihen, että mies olisi halunnut vaimonsa kuolevan.

Tuomio tuli kuitenkin lopulta kuolemantuottamuksesta.


Lue myös:

    Uusimmat