Tuore Toyota-kuski hehkuttaa: "Kauneus tässä tiimissä on se, miten Tommi ajattelee"

Ensi kauden WRC-autot julkistettiin 1:38
Videolla tunnelmia Toyotan autonjulkistuksesta lauantailta.

Pohjoisirlantilainen Kris Meeke hakee uutta nostetta ralliuralleen Toyotan WRC-tiimissä.

Meeke sai kesken viime kauden potkut Citroenin tallista toistuvien vaarallisten ulosajojen jälkeen. Toyota ja tallipomo Tommi Mäkinen kuitenkin näkivät 39-vuotiaassa Meekessa potentiaalia ja palkkasivat miehen kaudeksi 2019.

- Iso kiitos Tommille ja Toyotalle, että he luottivat minuun ja antoivat tämän mahdollisuuden. Kausi ja mahdollisuus on nyt uusi. Jätkät osoittivat, varsinkin Ott (Tänak) kauden toisella puoliskolla, mihin tällä autolla voi pystyä, Meeke totesi MTV Urheilulle Birminghamissa järjestetyssä Autosport International -tapahtumassa.

- Se tuo itseluottamusta, että auto on ainakin tosi hyvä. Ensimmäiset fiilikset ovat myös itsellä positiiviset. Toki opeteltavaa autosta vielä riittää. MM-sarjassa on niin paljon erilaisia olosuhteita, että minulla riittää työnsarkaa.

Tänak lienee Toyotan rosterissa ykköskuljettaja ja Jari-Matti Latvala vahva kakkonen. Riskialttiin Meeken odotetaan tuovan pisteitä japanilaisvalmistajalle tasaisesti. Meeken mukaan kuskirooleista ei ole kuitenkaan juteltu.

- Kauneus tässä tiimissä on se, miten Tommi ajattelee. Hän tietää, että me kaikki voimme voittaa ralleja, mutta emme samaa kisaa. Emme ole niin puhuneet asiasta (roolista tallissa), Meeke korosti.

- Kun on vapaat kädet, niin voimme ajaa mahdollisimman hyviä pisteitä tasaisesti. Sitten aina pitää katsoa rallin edetessä ja kauden edetessä, mitä on tehtävissä ja mitä kannattaa tehdä.

Viisi MM-rallin voittoa urallaan ajanut Meeke haluaa löytää jälleen oman tasonsa, joka parhaimmillaan on mykistävä.

- Minun oma ainoa tavoite on jälleen nauttia ajamisesta. Muistan sen fiiliksen muutaman vuoden takaa, kun luotto autoon oli todella kova ja kaikki tuntui onnistuvan. Sen jos saan kokea vielä uudestaan, niin olen tyytyväinen, Meeke summasi.

- Uskon, että kuskirooleista jutellaan, kun kausi etenee. Niiden puheiden aika on ehdottomasti myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat