Mainos

Tuomioksi ehdollista ja sakkoja: Iäkäs mies käytti sukulaislasta seksuaalisesti hyväkseen, vaimo ja muu lähisuku eivät uskoneet ja käänsivät selkänsä tytön perheelle

2:05

Espoon käräjäoikeus tuomitsi viime viikolla 71-vuotiaan miehen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi mies tuomittiin maksamaan 80 päiväsakkoa, eli yhteensä 1 680 euroa.

Tuomion mukaan mies käytti lasta hyväkseen runsaan vuoden ajan tammikuusta 2016 maaliskuuhun 2017. Lapsi on miehen sukulainen.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen maksamaan lapselle kärsimyskorvauksia 6 000 euroa ja psyykkisen tilan häiriintymisestä 4 000 euroa.

Mies kielsi puhumasta

Eteläsuomalaisen perheen alakouluikäinen Ella-tytär kertoi Leena-äidilleen (nimet muutettu) lähisukulaisen kosketelleen häntä seksuaalisella tavalla intiimialueilta.

Ellan mukaan lähisukulaisen inhottavat teot olivat tapahtuneet aina silloin, kun lapsi oli kahdestaan miehen kanssa tämän vaimon ollessa esimerkiksi kaupassa.

Mies oli korostanut lapselle, että tapahtuneesta ei saa puhua kenellekään.

– Se oli järkytys. En ollut osannut epäillä mitään tällaista, mutta heti kun Ella kertoi, en epäillyt hetkeäkään, äiti kertoi MTV Uutisten haastattelussa.

Tytöstä tuli levoton ja pelokas

Epäilty tekijä kiisti teon. Miehen vaimokaan ei uskonut asiaa, kun Leena kertoi siitä naiselle. Lähes koko lähisuku käänsi selkänsä Leenan perheelle.

Ella oli ollut tekoja ennen tasapainoinen ja normaali lapsi, mutta hyväksikäytön myötä hän alkoi nukkua yönsä huonosti ja hänestä tuli levoton ja pelokas.

– Ellalle tuli kauheita painajaisia ja ne jatkuvat edelleen. Hän nukkuu yhä lähes joka yö minun vieressäni ja herää öisin huutamaan, että ”älä koske, lopeta”, ”ei saa tulla lähelle”. Ella on sanonut, että kun hän sulkee silmänsä, hän tuntee tämän miehen käden housuissaan.

– Lähes joka ilta hän puhuu siitä, mitä mies teki hänelle. Olen sanonut hänelle, että ei juteltaisi siitä illalla ennen nukkumaanmenoa, mutta ne asiat tulevat hänellä silloin pintaan, Leena kertoi MTV Uutisten haastattelussa.

Ella käy edelleen psykologilla saamassa apua traumaansa.

Syylliseksi katsominen oli helpotus

Oikeudenkäynti oli erittäin raskas prosessi koko perheelle. Ella ei osallistunut istuntoihin, vaan häntä kuultiin aiemmin ja kuuleminen videoitiin.

Äiti on helpottunut, että oikeudenkäynti on nyt ohi ja mies tuomittiin.

– Ehdollinen tuomio harmittaa, mutta onneksi mies edes tuomittiin ja hänet katsottiin syylliseksi tekoon, Leena kertoo.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja