Mainos

Tuomiojan avaus vaalilinjauksista kelpaa Anderssonille muttei Niinistölle

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ei näe mahdollisuuksia suoralle vaaliyhteistyölle SDP:n ja vasemmistoliiton kanssa.

Niinistön mukaan vihreät haluavat tarjota ensisijaisesti omaa vaihtoehtoaan eikä "taipua blokkiajatteluun".

– Vaaleissahan ihmisten ensinnäkin pitää päättää se, mikä on pääministeripuolue. On iso ero, rakennetaanko hallituksen ohjelma vihreiden ympärille ja onko vihreät pääministeripuolue vai onko SDP pääministeripuolue, gallupeissa viime aikoina nousseiden vihreiden puheenjohtaja Niinistö sanoo.

Seinäjoella sunnuntaina puhunut SDP:n kansanedustaja Erkki Tuomioja ehdotti, että kolmen suurimman oppositiopuolueen tulisi hahmottaa yhteisiä tavoitteita seuraavalle hallitukselle. Puolueiden tulisi hänen mukaansa mennä yhteisessä rintamassa seuraaviin vaaleihin.

Niinistön mukaan hallitusyhteistyö SDP:n kanssa on usein luontevaa ja jopa todennäköistä. Vihreät on kuitenkin uudistava puolue ja SDP säilyttävä puolue, jolle monet uudistukset ovat vaikeita.

Yhteiselle vaaliohjelmalle ei nähdä tarvetta

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin (vas.) mielestä Tuomiojan avaus on tervetullut.

– Suhtaudun siihen ihan myönteisesti. Pidin erityisesti siitä, miten hän oli kommentoinut, että tavoitteena on todellinen suunnanmuutos harjoitetusta politiikasta, eikä se, että tietty puolue pääsisi hallitusvaltaan, Andersson sanoo.

Yhteiselle vaaliohjelmalle hänkään ei tarvetta näe.

– On tärkeää, että jokainen puolue pystyy itse määrittelemään omia poliittisia tavoitteitaan ja linjauksiaan. Mutta suhtaudun myönteisesti siihen, että SDP, vasemmistoliitto ja vihreät voisivat yhdessä muotoilla tavoitteita, joita sitoudutaan yhdessä ajamaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja