Mainos

Tuomioja ehdottaa SDP:lle, vasemmistolle ja vihreille yhteistä ohjelmaa

SDP:n kansanedustaja Erkki Tuomioja ehdottaa SDP:lle, vihreille ja vasemmistoliitolle yhteistä ohjelmatyötä.

Tuomiojan mukaan kolmen suurimman oppositiopuolueen tulisi hahmottaa yhteisiä tavoitteita seuraavalle hallitukselle. Puolueiden tulisi hänen mukaansa mennä yhteisessä rintamassa seuraaviin vaaleihin.

– SDP, vihreät ja vasemmistoliitto ovat toimineet kaikissa suurissa ja useimmissa pienissä kysymyksissä hyvin yhtenäisesti samankaltaisten politiikan perusnäkemysten pohjalta. On syytä nyt varmistaa, että nämä puolueet myös vaalien jälkeen ovat yhteisessä rintamassa määrittämässä uuden hallituksen politiikan suunnan, Seinäjoella puhunut Tuomioja sanoi.

Tuomioja myöntää, että puolueiden on haettava vielä yhteisiä linjauksia esimerkiksi perustulon, Eurooppa-politiikan tai kestävän energiatalouden suhteen.

– Selvää on, ettei tämä vielä näiden puolueiden näkemyksiä yhtenäistä, eikä poista niiden osin erilaisia intressejä ja painotuksia. Mutta nämä erot ovat kuitenkin merkittävästi vähäisempiä kuin ne, jotka erottavat nämä puolueet nykyisistä hallituspuolueista.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoo Demokraatti-lehdelle keskustelevansa Tuomiojan kanssa tarkemmin tämän näkemyksestä. Rinne sanoo Tuomiojan olevan oikeassa siinä mielessä, että politiikkaan tarvitaan uutta suuntaa.

– Varmaan myös tulen vaihtamaan mielipiteitä sekä vihreiden puheenjohtajan että vasemmistoliiton puheenjohtajan kanssa, Rinne sanoo lehdelle.  

2:54

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.