Mainos

SDP:n Antti Rinne: Yhteinen hallitustaival Jussi Halla-ahon kanssa olisi "todella vaikea ajatus" – ei anna rukkasia yhteistyölle asiakysymyksissä

Sekä vihreiden tuore puheenjohtaja Touko Aalto että SDP:n Antti Rinne kertovat, että heidän puolueensa voivat tehdä oppositiossa yhteistyötä Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa.

Kumpikin Huomenta Suomessa vierailleista puheenjohtajista haluaa kuitenkin rajata yhteistyön koskemaan vain yksittäisiä asiakysymyksiä. Antti Rinteen mukaan varsinainen hallitusyhteistyö nykyisen kaltaisen perussuomalaisten kanssa olisi pitkässä puussa.

– SDP on rakentanut Suomea erityisesti arvojen pohjalta ja tämä ei oikein sovi (perussuomalaisten) nykyisen puoluejohdon ajatuksiin.

– Tuntuu tosi vaikealta ajatella tilannetta, että SDP voisi olla samaan aikaan hallituksessa puheenjohtajan kanssa, joka on saanut tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, Rinne linjasi.

Oppositio toivoo yhteistä valmistelua

Kumpikin keskeisten oppositiopuolueiden puheenjohtajista toivoi, että sote-uudistusta alettaisiin valmistella yhdessä parlamentaarisesti, vaikka hallitus onkin jo antanut ehdotukselle rukkaset.

– Jo viime vaalikaudella nähtiin, miten sote-uudistusta vietiin eteenpäin. Ei voi olla niin, että joka vaalikausi kuluu siihen, että hallitus vuorollaan tekee tyhjäksi edellisen työtä, Touko Aalto totesi.

– Toivon, että pääsemme tilanteeseen, ettei kenenkään tarvitse taas avata sote-uudistusta, Antti Rinne kertoi.

Aalto totesi, että hallituksen ja opposition tulisi tehdä nykyistä enemmän yhteistyötä vaalikausien yli ulottuvissa kysymyksissä.

7:52

Esimerkkinä Aalto mainitsi aiemmin ehdottamansa niin kutsutun verotuksen tiekartan, jossa verotuksen reformeista päätettäisiin parlamentaarisesti pidemmällä aikavälillä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja