Mainos

Tuomioja kummastelee Nato-intoilua

Ulkoministeri Erkki Tuomioja ihmettelee eräitten päättäjien ja medioiden Nato-intoilua. Tutkimusten mukaan suomalaisten selvä enemmistö ei halua sotilasliiton jäseneksi.

-Päivälehden piirin pääkirjoituksissa vaaditaan, että poliittisten johtajien tulisi valistaa kansalaisia ja kääntää heidän päänsä. Brechtin sanoin voisin todeta, että eikö olisi yksinkertaisempaa vaihtaa kansa ja valita uusi tilalle, Tuomioja sanoo Uutispäivä Demarin haastattelussa.

Jos Natoon liittyminen tulisi ajankohtaiseksi, asiasta pitäisi Tuomiojan mielestä järjestää kansanäänestys EU-jäsenyyden tapaan.
-Sinänsä on turha puhua kansanäänestyksestä, kun näköpiirissä ei ole mitään minkä takia Nato-kysymys voisi tulla ajankohtaiseksi. Naton merkitys on vähentynyt, toteaa Tuomioja.

Tuomioja huomauttaa, että Naton uudet jäsenmaat ovat entisiä Varsovan liiton maita, joilla on tarvetta tehdä pesäeroa vanhaan. Suomella ja Ruotsilla ei tätä tarvetta ole.
-Suomi on aktiivisesti mukana rauhanturvatoiminnassa ilman Natoakin. EU-maat ovat päättäneet lähettää joukkoja Afganistaniin YK:n lipun alla, ulkoministeri muistuttaa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.