Mainos

Tuomioja: Israel maksakoon klinikan tuhoamisen

Entinen ulkoministeri, kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) vaatii blogikirjoituksessaan, että Israelin on maksettava Kirkon ulkomaanavun rahoittaman klinikan tuhoaminen Gazassa.

Tuomiojan mielestä Suomi voisi koettaa tarvittaessa oikeusteitse panna syylliset maksamaan. Jos teko oli tahallinen, tulee hänen mielestään myös ottaa esiin sotarikoksiin syyllistyneiden vastuuseen saattaminen.

- Israel on vuosikausia mennen tullen käynyt tuhomassa niitä rakennuksia ja palveluja, joita ulkomaiset järjestöt ja hallitukset ovat palestiinalaisalueille pystyttäneet. Kuitenkin kansainvälisen humanitäärisen oikeuden mukaan Israel miehittäjänä on se, jonka tulisi täysimääräisesti miehittämiensä alueiden väestön hyvinvoinnista vastata, Tuomioja toteaa.

Israel lupaa selvittää iskun

Ulkoministeri Alexander Stubb on tavannut Gazan kriisin takia sekä Israelin suurlähettilään että palestiinalaisten edustuston päällikön. Keskusteluita käytiin muun muassa Kirkon ulkomaanavun tukeman klinikan tuhoamisesta Gazassa.

- Keskustelut olivat erittäin informatiivisia. Israel on luvannut yksityiskohtaisen selvityksen klinikkaan tehdyistä iskuista myöhemmin, Stubb sanoo.

Stubb kertoi tuominneensa iskut ja vaatineensa välitöntä tulitaukoa, humanitaarisen avulle perille viemistä sekä rauhanneuvotteluiden aloittamista uudelleen.

Suurlähettiläs Avi Granot toisti puolestaan Israelin kannan, jonka mukaan evakuoidussa rakennuksessa oli ollut palestiinalaistaistelijoita. Israelin mukaan lähistön asukkaita oli varoitettu klinikan pommittamisesta.

Granot tapaa tänään myös Kirkon ulkomaanavun edustajia.

Stubb kieltäytyi kommentoimasta entisen ulkoministerin Tuomiojan blogikirjoitusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.