Mainos

Tuomioja: Algerian tapahtumat eivät vaikuta Maliin lähtöön

Ulkoministeri Erkki Tuomioja katsoo, että Algerian tapahtumilla ei ole vaikutusta Suomen osallistumiseen Euroopan unionin Malin operaatioon. Suomesta lähtee kymmenkunta upseeria kouluttamaan Malin armeijan joukkoja.

Tuomioja muistuttaa, että Malin operaatio on nimenomaan yksi niistä YK:n turvallisuusneuvoston puoltamista toimista, joilla terrorismihyökkäyksiin pyritään vastaamaan ja joilla niitä pyritään ehkäisemään.

Algeriassa kaasukentälle iskeneet islamistit ovat vaatineet ranskalaisia vetäytymään Malista. Ranskalla on joukkoja Pohjois-Malissa, missä Malin hallituksen joukot taistelevat islamistikapinallisia vastaan.

Tuomioja ei halua ryhtyä arvioimaan Algerian armeijan toimintaa panttivankidraaman ratkaisussa.

- Paha mennä sanomaan ulkopuolelta. Jokainen terrorismitapaus pitää käydä jälkeenpäin läpi: olisiko se voitu estää, olisiko se voitu ratkaista toisin, olisiko selvitty vähemmillä menetyksillä?

Presidentti Sauli Niinistö lähetti illalla tiedotteen, jossa hän pahoitteli, että panttivankikriisi vaati uhreja. Hän halusi välittää syvän osanottonsa siepattujen uhrien omaisille.

Niinistö korosti, että Suomi tuomitsee jyrkästi terrorismin ja sen eri muodot, kuten panttivankien käyttämisen kiristysvälineenä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.