Tuomas Virkkusen kommentti: Nukkuva jätti heräsi – uudelleen yhdistynyt menestyskaksikko järkyttää taas eurofutiksen voimasuhteita

Maalikooste Mestarien liigan ottelusta Barcelona-Inter, joka pelattiin 2. lokakuuta.

Ensi kesänä tulee kuluneeksi vuosikymmen Internazionalen kaikkein aikojen kaudesta. Jose Mourinhon kenties mestarillisin luomus oli maaginen joukkue, joka voitti portugalilaisluotsin jäähyväiskaudella triplan. Milanossa odotettiin pitkään saman tasoista vapahtajaa, kunnes kesällä palaset loksahtivat paikalleen, kirjoittaa C Moren jalkapalloselostaja Tuomas Virkkunen. 

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Morella!

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Maaniseksi ja autoritääriseksi kuvailtu Antonio Conte on parasta, mitä Interin penkin päässä on tapahtunut sitten Mourinhon. Yhdeksän vuoden aikana 12 eri valmentajaa kokeili Interissä. Tylysti sanottuna yksikään heistä ei jättänyt minkäänlaista jälkeä. Milanon sinimusta jätti on vuosikymmenen verran nukkunut talviunta, mutta nyt se on herätetty.

Interin seurajohtaminen on ollut lyhytnäköistä jo pitkän aikaa. Sekasortoiset valmentajanvaihdokset, joissa monesti pallonhallintapeliin uskonut valmentaja on vaihtunut reaktiiviseen peliin uskovaan valmentajaan, ovat olleet peruskauraa. Yhden valmentajan kokoama joukkue ei ole sopinut seuraavan käskijän ajatusmaailmaan. Contea edeltänyt Luciano Spalletti sai sentään kahden kauden verran yrittää, mutta hänen tapauksessaan Interin seurajohto teki oikean päätöksen: kenkää kesällä. Ylihypetetyn Spallettin palapeli oli kaikessa passiivisuudessaan sekavaa seurattavaa, tuntui, ettei mitään varsinaista ideaa pelata edes ole.

Conten tulo seuraan alkoi hahmottua jo paljon ennen kesää. Syynä ei ollut pelkästään Interin pelin ongelmat, vaan ennen kaikkea joulukuussa seuran toimitusjohtajaksi hypännyt Giuseppe Marotta. Noin vuosi sitten Marotta ajautui umpikujaan Juventuksessa ja vuosia jatkunut hedelmällinen yhteistyö päättyi kaikkien yllätykseksi. Nyky-Juven nousun suurimpina hahmoina taustalla oli ehdottomasti Marotta, jonka päätös valita Antonio Conte Juventuksen koutsiksi 2011 muutti pohjamudissa vaeltaneen torinolaisseuran auran totaalisesti. Viime vuosikymmenen menestyksekkäin duo Marotta-Conte loi pohjat edelleen jatkuvalle Juven dominanssille.

Marotta-Conte-duo luotti Juventuksessakin italialaiseen ytimeen. Sama tahti on jatkunut nyt Milanossakin; Spallettin viimeiseksi jääneessä Serie A -ottelussa Genoaa vastaan keväällä nähtiin avauksessa kaksi italialaista, Conten viimeisimmässä pelissä Sassuoloa vastaan avauksessa oli viisi italiaanoa. Italialaistuminen on yksi suunnitelmista Interissä, toinen merkittävä on se, että ensimmäistä kertaa pitkään aikaan Interillä on pelitapa. Sellainen, jota joukkueen joka ikinen pelaaja myös kentällä toteuttaa. Jos näin ei käy, Conte kyllä asiasta osaa ilmoittaa.

Muutaman viikon takainen Derby D'Italia kertoi sen, että Juventus on edelleen Italian ykkönen. Inter on ottanut muutamassa kuukaudessa harppauksen kohti Juvea, mutta silti Vanha Rouva painii edelleen omassa kastissaan.

Silti kerrankin Interin tulevaisuus on valoisan optimistinen. Se on nyt oikealla tiellä, kunhan pitkäjänteisyydelle annetaan kerrankin tässä seurassa mahdollisuus. Sen tietä valaisevat nyt herrat, joilla on suunnitelma. He ovat tehneet yhdessä sen aiemminkin. Miksi he eivät kykenisi tekemään sitä uudelleen?  

Mestarien liiga C Morella keskiviikkona:

AikaOtteluLähetystiedot
19.55Leipzig-ZenitC More Sport 2/cmore.fi
19.55Ajax-ChelseaC More Sport 1/cmore.fi
22.00
Salzburg-Napolicmore.fi
22.00
Genk-LiverpoolC More Sport 2/cmore.fi
22.00
Inter-DortmundC More Sport 1/cmore.fi
22.00
Slavia Praha-Barcelonacmore.fi
22.00
Benfica-Lyoncmore.fi
22.00
LOSC-Valenciacmore.fi

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja