Tuomas Virkkusen kommentti: Barcelona on tuhon tiellä – miksi seurajohto päätti elvyttää mädän ruumiin?

La Ligan kärjessä, Mestarien liiga -lohkonsa piikkipaikalla ja ennen Levante-ottelua alla seitsemän ottelun voittoputki. Kaikki siis hyvin Kataloniassa? Ei ole, Barcelona on tuhon tiellä, kirjoittaa C Moren jalkapalloselostaja Tuomas Virkkunen.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Morella!

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Tehdään yksi asia selväksi. Ernesto Valverden ei enää pitäisi olla Barcelonan valmentaja. Sen aikakauden olisi pitänyt päättyä viime kevääseen Anfieldin raunioille.

Copa del Reyn finaalitappio Valencialle oli vielä ylimääräinen puukonisku jo kuolleeseen sieluun, mutta syystä tai toisesta Barcelonan johto päätti elvyttää mädän ruumiin kesällä, ja Valverde sai jatkaa.

Barca-puritanistit eivät ole koskaan hyväksyneet Valverdea. Eivät edes silloin, kun mestaruuksia ja pystejä on tullut. Aina on ollut sivulause "mutta kun...".

Pelityyli ei ole edustanut Barcan ideaologiaa kuin ajoittain. Valverden tyyli on liian reaktiivinen, pelkäävä, ei oma-aloitteinen. Useasti Barca tyytyy reagoimaan vastustajan pelitapaan, eikä määrittämään pelin kulkua, kuten katalonialaisjätissä on ollut aina tapana.

Espanjan liigaa on viimeksi johdettu yhtä vähäisellä pistemäärällä tässä vaiheessa kautta 16 vuotta sitten. Tämä on kaksiteräinen miekka. Yleisestä näkökulmasta tämä on ehkä upein kauden alku lähes kahteenkymmeneen vuoteen sen tasaisuuden vuoksi, mutta jättien osalta, tylysti sanoen, Barca ja Real ovat kaukana parhaista päivistään.

Tämän päivän jäteistä ei viitsisi edes puhua vertailtaessa Pep Guardiolan ja Jose Mourinhon asettamiin standardeihin tämän vuosikymmenen alkupuolella.

Messin ylivertaisuus on kuitenkin sitä luokkaa, ettei Barcelonaa voi laskea ulos palkinnoilta tältäkään kaudelta. Lionel Messi on pelastanut Valverden ja Barcelonan satoja kertoja - siihen on Valverden luotettava tälläkin kaudella.

Valverden luomalla pelitavalla ei voittoja ole tulossa, mutta Messi voi parhaimmillaan kantaa joukkueen menestykseen kotimaan kentillä. Mestarien liigassa edes Messi ei tätä "joukkuetta" kykene kannattelemaan.

Lue myös:

    Uusimmat