Tuomas Virkkunen FC Barcelonan kyseenalaisesta siirtotempusta: ”Sairas keissi”

Espanjan La Liga jättiläisseura FC Barcelona aiheutti vasta myrskyä, kun se hankki siirtoikkunan sulkeutumisen jälkeen uuden pelaajan itselleen. Liikkeen moraalisuus puhututti C Moren selostajaa Tuomas Virkkusta.

Barcelona värväsi tanskalaishyökkääjän Martin Braithwaiten toisesta La Liga -seurasta, Leganesista.

– Espanjan liigassa on mahdollisuus hankkia vielä pelaaja tammikuun siirtoikkunan jälkeen, jos joukkue on kokenut niin sanotun pahan loukkaantumisen, eli jos pelaaja on sivussa kuusi kuukautta. Noh, Barcelona käytti tämän option, koska Luis Suarez ja Ousmane Dembele loukkaantuivat. He hankkivat Braithwaiten Leganesista. Se taas tarkoitti Leganesille sitä, että heillä ei ole enää mahdollisuutta korvata häntä, mikä on ihan sairas pykälä, Virkkunen mietti C Moren El Classicon studiossa.

Virkkusta harmittaa erityisesti se, millaiseen asemaan pikkuseura Leganes joutui.

– He taistelevat putoamista vastaan ja he ovat olleet siinä samassa taistelussa koko ajan. He saivat 18 miljoonaa Braithwaitesta, mutta jos miettii esimerkiksi viime kautta, niin jo Espanjan liigan jumbo sai 40 miljoonaa TV-rahoja. Eivät he tee tuolla 18 miljoonalla mitään.

– Mun mielestä tuo oli moraaliton veto Barcelonalta. He ovat sellainen seura ja globaalinen jätti, että he olisivat voineet toimia tässä muullakin tavalla kuin viedä pieneltä seuralta ne pienetkin mahdollisuudet menestymiseen, Virkkunen kritisoi.

Virkkunen mainitsee sen, miten Barcelona olisi voinut pitää muun muassa oman nuoren pelaajansa, hyökkääjän Carles Pérezin Barcelonassa. Nyt Perez lainattiin Italiaan, AS Roman riveihin.

– Sairas keissi. Ei ole toista tämmöistä liigaa, missä tämmöinen olisi mahdollista, Virkkunen hämmästelee koko Braithwaite-tapausta.

Lue myös:

    Uusimmat