Jari Litmanen latasi suorat sanat Barcelonan kyseenalaisista siirtotoimista: "Löytäneet jostain uuden kassakaapin" – näin hän uskoo seuralle käyvän

0:18
Video: Jari Litmanen yllätti Tuomas Virkkusen kesken Super Cup -selostuksen: "Huikea mies!"

Espanjan suurseura FC Barcelona on tehnyt jättimäisiä pelaajahankintoja kesän siirtoikkunassa, vaikka se on kärsinyt pitkään talousvaikeuksista. Katalonialaisseuran entinen pelaaja Jari Litmanen on monien muiden tavoin ihmetellyt, miten tähän on pystytty.

– Niin positiivisesti kuin negatiivisestikin kaikki on siellä mahdollista. Nyt he ovat ilmeisesti löytäneet jostain uuden kassakaapin, perustaneet oman pankin tai jotain, Litmanen hämmästelee.

Barcelonan kesän kovin kaappaus on ollut FC Bayern Münchenin Robert Lewandowski. Noin 45 miljoonaa euroa maksaneen tähtihyökkääjän lisäksi joukkue on vahvistunut 50 miljoonaa euroa maksaneella Jules Koundella, 58 miljoonaa euroa kustantaneella Raphinhalla sekä vapain paperein hankituilla Frenck Kessiellä ja Andreas Christensenillä.

– Ihan makeeta, että saa Lewandowskin, vaikka on 1,2 miljardia euroa lainaa (velkaa). Aika moni muu joukkue, joilla on oikeasti rahaa, olisi varmasti halunnut myös hänet, Litmanen virnuili.

Barcelona ei ole vielä pystynyt rekisteröimään kaikkia uusia pelaajiaan jättivelkojensa vuoksi. Sen on osoitettava La Ligalle olevansa maksukykyinen. Jos uudet kasvot saadaan kuitenkin onnistuneesti rosteriin, nähdään Xavin valmentama joukkue taistelemassa kynsin ja hampain mestaruudesta.

– Minulle tärkeintä on tietysti se, että nyt heillä on urheilullisesti kilpailullinen joukkue. Ehkä siellä ajatellaan, että menestyksen kautta saadaan tuloja ja sitä kautta sitten jossain vaiheessa maksellaan velkoja takaisin.

Tämä ajattelutapa ei kuitenkaan ole pitkällä aikatähtäimellä kaikkein paras, epäilee Litmanen.

Puheenjohtaja Joan Laportan asema Barcelonan puheenjohtajan pallilla ei välttämättä ole stabiililla pohjalla.

– Kun tässä nyt siirretään ja siirretään vastuuta, niin en oikein tiedä, mihin tämä loppujen lopuksi päätyy, Litmanen ennakoi.

– Jossain vaiheessa se päätyy siihen, että tulee uusi puheenjohtaja, joka rupeaa ratkomaan näitä samoja asioita.

Barcelona avaa uuden La Liga -kautensa lauantai-iltana kotipelillä Rayo Vallecanoa vastaan. Kaikki ottelut katsottavissa C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja