Tuomas Holopainen paljastaa, koska seuraava Nightwishin albumi saattaa nähdä päivänvalon: "Olen jo käynyt..."

Nightwish täyttää 25 vuotta – Tuomas Holopainen muistelee yhtyeen neljännesvuosisadan jatkunutta tarinaa ja paljastaa yksityiskohtia bändin tulevaisuudesta 3:40
Katso video: Tuomas Holopainen jakaa ajatuksiaan yhtyeen 25-vuotisesta historiasta ja paljastaa uutta tietoa yhyteen tulevaisuudesta.

Suomen suurin metalliyhtye Nightwish täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 25 vuotta.

Nightwish on viimeisen neljännesvuosisadan aikana ehtinyt saavuttamaan paljon, mutta bändin into soittamista ja uuden musiikin tekemistä kohtaan ei ole hiipunut. 

Yhtyeen keulahahmo Tuomas Holopainen kertoo katsovansa suurella ylpeydellä Nightwishin uran aikana nähtyä kehityskaarta. 

– Bändi kuulostaa yhä Nightwishiltä, mutta olemme yhdeksän levyn aikana aina onnistuneet uudistumaan ja pitämään homman mielenkiintoisena. 

– Välillä on ollut aikamoista vuoristorataa, mutta tämä on kuitenkin antanut niin paljon enemmän kuin mitä se on ottanut. 

Holopaisen mukaan musiikin tekeminen, tarinoiden kertominen ja yhdessäolo ovat aina olleet bändin jäsenille pääasia. Kaikki matkan varrella koetut kriisit ovat täysin toisarvoisessa asemassa. 

“Haluan tehdä lisää levyjä” 

Nightwishin mittavalle uralle on osunut monta kohokohtaa, mutta Holopaisen mukaan yhtyeellä riittää vielä paljon saavutettavaa ja uutta koettavaa. 

– Haluan tehdä lisää levyjä, viedä Nightwishin kehityskaarta vielä eteenpäin ja keksiä uusia musiikillisia juttuja, Holopainen toteaa. 

– Uudet asiat tulevat monta kertaa yllätyksenä, eikä niihin aina itse voi hirveästi vaikuttaa. Joskus asiat vain ikään kuin loksahtaa kohdalleen, Nightwishin rumpali Kai Hahto jatkaa.

Nightwishin musiikki on muuttunut useasti vuosien varrella, ja myös yhtyeen jäsenet ovat vaihtuneet tiuhaan tahtiin.

Esimerkiksi saksalaisyhtye Helloween on viime vuosina tehnyt vahvaa uutta tulemista niin sanotulla laajennetulla kokoonpanolla, jossa yhdistyy bändin monta eri aikakautta. 

Hahdon mukaan vastaavanlaisen tempun tekeminen tulevaisuudessa ei ole Nightwishin osalta täysin poissuljettua. 

– Emme ole tuollaista itseasiassa vielä edes miettineet. Sen sijaan olemme harkinneet konsertin soittamista ison sinfoniaorkesterin kanssa, mutta sellainen keikka on logistisesti hyvin vaikea toteuttaa.   

Kymmenes levy työn alla

Holopainen paljastaa, että hän on jo aloittanut seuraavan Nightwish-albumin valmistelun. 

Hän ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa pysty kertomaan mihin suuntaan yhtyeen musiikki lähtee seuraavaksi kehittymään. 

– Olen viime viikkojen aikana käynyt jo seuraavaa Nightwishiä vähän hahmottelemaan.  

– Tässä vaiheessa on kuitenkin mahdotonta sanoa, että saako luontotrilogia päätöksensä seuraavalla levyllä, vai lähdetäänkö tässä haistelemaan ihan uusia tuulia. 

Varmuudella Holopainen voi kuitenkin kertoa sen, että uusi levy tosiaan on tulossa.

– Vuonna 2023 mennään studioon, ja jotain mielenkiintoista sieltä on taas tulossa.

Seuraavaan Nightwish-levyn ilmestymistä saaadaan siis luultavasti odottaa vuoteeen 2024 asti.

Katso videolta lisää ajatuksia yhtyeen 25-vuotisesta historiasta ja tulevaisuuden suunnitelmista.

Lue myös:

    Uusimmat