Tuomas Holopainen: Fanit häiritsevät kotirauhaa

Nightwishin sympaattinen kosketinsoittaja Tuomas Holopainen tietää, miten ahdistavalla tavalla fanaattinen ihailu voi ilmetä.

Vaikka Holopainen mielellään tapaakin Nightwish-faneja, on mies muutamaan otteeseen joutunut tilanteisiin, jolloin fanien ihailu on mennyt liian pitkälle.

– Onhan se vähän liikaa kun kotiovelle asti tullaan. Kerran kotini terassilla oli tyyppejä kameroiden kanssa mua odottamassa, Tuomas kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Vielä hysteerisempää fanitusta ilmenee Etelä-Amerikassa. Tämä kävi konkreettisesti ilmi, kun Tuomas sai kutsumattomia vieraita São Paulosta asti.

– Äiti ja tytär olivat käyttäneet tyyliin kaikki rahansa siihen, että he lensivät Helsinkiin ja jatkoivat junalla Kiteelle. Siellä he sitten olivat istuneet kotini rappusilla minua odottaen. Veli pyysi heitä lähtemään, kyllähän tuo aika hurjalta tuntui, Tuomas muistelee.

Tuomas ei itse koskaan nähnyt kutsumattomia vieraita, mutta hän lähetti äidille ja tyttärelle myöhemmin fanilahjoja.

– Olihan se vaikea tilanne, että miten tuon hoitaa joviaalisti, ilman että kukaan loukkaantuu? He olivat käyttäneet reissuun kuitenkin paljon rahaa. Ehkä siinä oli mukana myös ajattelemattomuutta. Vaikka olen kiertueilla avoin faneille, niin kyllä raja menee kodissa. Se on ehdoton homma, että sinne ei tulla, Tuomas toteaa.

Holopainen kuitenkin muistuttaa, että hänen onnekseen 95 prosenttia Nightwishin faneista on harmittomia. Mies myös myöntää jollain tasolla ymmärtävänsä eteläamerikkalaisten tempauksen, siellä päin maailmaa fanittaminen on kulttuurinkin puolesta todella rajua, tosissaan fanaattista.

Nightwish julkaisi keskiviikkona pitkään odotetun Imaginaerum-albumin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat