Tuomas Enbuske kommentoi käytöstään keskusteluohjelman kuvauksissa: "Olin pahasti maaninen ja psykoottinen"

Tuomas Enbuske pyytää somessa anteeksi käytöstään Enbuske, Veitola & Salminen -keskusteluohjelman kulisseissa. Hän kertoo, että oli Iltalehden julkisuuteen tuoman tapahtuman aikaan pahasti maaninen ja psykoosissa.

Tuomas Enbuske ottaa Instagramissa kantaa hänen käytöksestään Enbuske, Veitola & Salminen -keskusteluohjelman kulisseissa tehtyihin paljastuksiin. Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmaa tehtiin kuuden tuotantokauden verran, ja sitä esitettiin MTV3-kanavalla vuosina 2016–2018.

Iltalehti julkaisi torstaina 23. marraskuuta Tuomas Enbusken, Maria Veitolan ja Roope Salmisen luotsaamaa Enbuske, Veitola & Salminen -keskusteluohjelmaa koskevan artikkelin, jossa EVS:n työryhmään kuuluneet henkilöt kertoivat ohjelman kulisseissa velloneen riitoja sekä ilmenneen alistamista ja nöyryyttämistä.

Iltalehden haastattelemien työryhmän jäsenten vakavimmat väitteet koskivat Tuomas Enbuskea. Ohjelman työryhmään kuuluneet kuvaavat Iltalehdelle Enbusken käytöstä ohjelman teossa epätasapainoiseksi.

– Se oli sellaista selän takana puhumista, epärehellisyyttä, uhkailua. Tuomas saattoi esimerkiksi sanoa, että ottaa pomooni yhteyttä ja saan potkut. Sekoilua. Hyvin pitkään ajattelin, että aika ärsyttävää, kun miespuoliset mediapersoonat saavat sekoilla. En usko, että Veitolan kohdalla tuollaista käytöstä olisi suvaittu, yksi EVS:n työryhmään kuulunut kertoo Iltalehdelle.

– Hänhän (Tuomas) kertoi podcastissaan, miten oli aikoinaan valinnut rumimman prostituoidun ja nautti nöyryyttämisestä. Suoraan sanottuna vastaavaa toimintaa tapahtui työpaikalla jatkuvasti, Maria Veitola sanoo.

Enbuske pyysi käytöstään anteeksi Iltalehden artikkelissa. Hän kommentoi artikkelia torstaina myös Instagram-tilillään.

– Iltalehdessä iso juttu siitä, että olisin käyttäytynyt huonosti työkavereita kohtaan viisi vuotta sitten. Ja kaikki mitä jutussa sanotaan, on totta. Turha mun on jeesustella. Mä olin sairas. Mulle oli puhjennut kaksisuuntainen mielialahäiriö. Eli olin pahasti maaninen ja psykoottinen, Enbuske kirjoittaa jakamansa videon yhteydessä.

Enbuske kirjoittaa, ettei oikeastaan muista viimeisestä vuodesta mitään. Hän kertoo olleensa harhainen ja luulleensa, että kaikki olivat liittoutuneita häntä vastaan, vaikka todellisuudessa työkaverit olivat hänen mukaansa ihania.

– Minuahan paapottiin ja kohdeltiin kuin prinsessaa, joka luulin olevani. Onneksi työnantaja puuttui toimintaani. En pyydä tässä työkavereiltani anteeksi, JOS loukkasin, vaan pyydän anteeksi, ETTÄ toimin täysin moraalittomasti, hän kirjoittaa.

Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Enbuske kertoo julkaisussaan, että hänen ystävänsä toimittivat hänet lopulta hoitoon. Hän oli kertomansa mukaan psykiatrisessa sairaalassa monta viikkoa ja sai esimerkiksi sähköshokkihoitoa. 

Enbusken mukaan hänelle määrättiin kolme ja puoli vuotta sitten epilepsialääke, joka auttaa kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.

– Sen, ja vuosia kestäneen terapian ansiosta olen puoli vuotta sitten palannut kuntoutusvapaalta, ja taas töissä. Olen pikkutarkka sen suhteen, ettei mania enää puhkea, ja sitä on nyt tarkkailtu vuosia, eli nyt minulla on terveen paperit. Lopun elämäni syön tätä lääkettä.

Enbuske kirjoittaa pyytäneensä anteeksi läheisiltään. Hän kertoo halunneensa pyytää anteeksi myös monelta muulta, mutta kirjoittaa ongelman olevan se, että vuodet 2017–2019 ovat hänelle täyttä sumua. Hän kertoo olleensa pahasti maaninen ja psykoosissa ja ettei hän muista, keitä kaikkia on loukannut. Sairauden taakse hän ei kuitenkaan halua mennä piiloon.

– Olen myös päättänyt puhua avoimesti tuon sairauden synkistä puolista. Bipo ei ole sellaista kuin julkkishaastatteluissa, että "masennuin - parannuin - minusta tuli parempi isä lapsilleni - ja tässä muuten uusi cd-levyni", hän jatkaa.

Nykyisin Enbuske on kirjoittamansa mukaan onnellinen. Hän kertoo hänellä olevan rakastavia ystäviä ja kiittävänsä joka ilta iltarukouksessaan terveestä päivästä.

– Bipo on oikea sairaus, jota kukaan ei itse valitse.

Lue myös:

    Uusimmat