Tuomaripilkkaa NBA:ssa: mestarijoukkueen tähtipelaajat nälvivät avoimesti kyseenalaisen vihellyksen tehnyttä tuomaria – "Meitä sabotoitiin"

Golden State Warriorsin tähtipelaajat Stephen Curry ja Kevin Durant eivät säästelleet kritiikissään, kun koripallon puolustava NBA-mestari koki 130-131-jatkoaikatappion Minnesota Timberwolvesille Suomen aikaa lauantain vastaisena yönä. 

Ottelun loppuhetkillä Warriors-leiri koki hämmentäviä hetkiä. 

Joukkue oli 127-130-tappioasemassa 4,4 sekuntia ennen jatkoajan päätöstä, kun Kevin Durant näytti linkoavan ottelun tasoihin kolmen pisteen heitolla. Tilanteessa vihellettiin myös virhe isäntien Keita Bates-Diopille, mutta tuomari Marat Kogutin mukaan virhe tapahtui jo ennen heittoa. 

Kolmen pisteen korin ja virheestä tulevan vapaaheiton sijaan Warriors sai sisäänheiton. Tätä tuomiota joukkue ei sulattanut.  

– Katsoin tilanteen uusintana. Hän otti pallon kiinni ja heitti. Se oli neljän pisteen peli. En tiedä, mitä muuta sanoa. Tyrmistyttävää, Warriors-luotsi Steve Kerr totesi. 

Stephen Curry heitti kuitenkin pelin vielä tasoihin, minkä jälkeen Curry ja muutama muu Warriors-pelaaja pilkkasi Kogutia avoimesti osoittelemalla tätä ilkikuriseen tapaan.  

Alla olevalla videolla Curryn tasoituskori ja kuittailua tuomarille. Juttu jatkuu alla. 

Lisää oli kuitenkin vielä luvassa. Timberwolves yritti voittokoria sisäänheitosta aikalisän jälkeen. Anthony Tolliverin syöttöyritys karkasi kuitenkin suoraan katsomoon, mutta tuomari Leon Wood näki Durantin rikkoneen Karl-Anthony Townsia sisäänheiton aikana. Warriors-pelaajat seurasivat päätöstä epäuskoisina.  

Durant ei omasta mielestään käyttänyt tilanteessa käsiään, eikä estellyt vastustajaa. Tämän lisäksi pallon lensi suoraan katsomoon. Vihellys oli kieltämättä erittäin heppoinen.  

– Katsokaa tilanne uusintana kerran, se riittää. Pikkuveljeni ei olisi viheltänyt tuota. Heidän (tuomareiden) pitäisi antaa meidän pelata. Pelaisimme siinä tapauksessa edelleen, Durant kommentoi. 

– Hän (tuomari Marat Kogut) oli parketin paras pelaaja tänään. Hän on niin hyvä viheltäjä, että hän tiesi heidän rikkovan jo etukäteen, juuri ennen kuin heitin. Hän on siis yksi kaikkien aikojen parhaista tuomareista. 

Alla olevalla videolla muun muassa Durantille loppuhetkillä vihelletty virhe. Juttu jatkuu alla.  

Curry oli samoilla linjoilla. 

– Sinun pitää kysyä tuota illan arvokkaimmalta pelaajalta. Marat Kogutilta, Curry vastasi kysymykseen illan huonoimmasta tuomiosta. 

– Se on rankkaa, kun iltapuhteemme sabotoidaan tuolla tavalla. Olen katsonut noita tuomioita uudestaan ja uudestaan, enkä edelleenkään ymmärrä kumpaakaan niistä, huipputakamies päätti. 

Warriors on voittanut kolme neljästä edellisestä NBA-tittelistä ja lähtee pudotuspelikevääseen selvänä mestarisuosikkina.

Lähde: ESPN


Lue myös:

    Uusimmat