Supertähti Luka Doncic ratkaisi voiton huikealla suorituksella – latasi perään törkeää tekstiä

Dallas Mavericksin supertähti Luka Doncic nousi ottelun ylivoimaiseksi hahmoksi ja ratkaisi voiton viime sekuntien kolmen pisteen heitollaan Minnesota Timberwolvesin kaadossa NBA:n läntisen konferenssin finaaleissa. Dallas voitti ottelun yhdellä pisteellä lukemin 109–108.

Viime kauden NBA-mestarin Denver Nuggetsin edellisessä ottelusarjassaan selättänyt Minnesota Timberwolves on ahtaalla Dallas Mavericksia vastaan, ja joutuu matkaamaan seuraavaan otteluun Texasiin 0–2-tappiotilanteessa.

Suurin syy Minnesotan ahdiinkoon on ollut Dallasin slovenialaistähti Luka Doncic, joka riehui viime yön ottelussa tilastorivikseen 32 pistettä, kymmenen levypalloa ja 13 korisyöttöä. 

Doncicin viime sekuntien kolmen pisteen heitto Rudy Gobertin vartioinnista ratkaisi trillerin yhden pisteen turvin vieraille.

NBA:n parhaisiin puolustaviin pelaajiin lukeutuva isokokoinen Gobert ei pysynyt taidokkaan Doncicin perässä kaarella ja sai sukkaan helähtäneen korin jälkeen vielä tylyt terveiset slovenialaiselta.

Motherfucker! Et sinä pysty minua v**** puolustamaan, Doncic huusi ranskalaissentterille.

Doncicilta kysyttiin huutelustaan ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

– Kuka niin sanoi? En minä sanonut niin, puhuin sloveniaa, Doncic virnuili.

Mavericksin päävalmentajan Jason Kiddin mukaan joukkueen suunnitelma ratkaisuhetkillä oli yksinkertainen.

– Tarkoituksena oli pelata pallo Lukalle ja antaa Lukan tehdä, mitä Luka tekee noissa hetkissä. Joukkuekaverit luottavat häneen, Kidd kommentoi Reutersin mukaan. 

– Puhuimme, että ottaisimme kahden pisteen heiton – olimme vain kaksi perässä – mutta kun hän lähti tanssimaan Gobertin kanssa, pystyi näkemään step-back-heiton tulevan. Ja loppu on historiaa.

Dallasin toinen tähtitakamies Kyrie Irving jakoi vuolaita kehuja joukkuekaveristaan ottelun jälkeen.

– Olen hämmästynyt. Enkä käytä tuota sanaa kevyesti. Mielestäni hän on vastannut moniin kysymyksiin. Kun Luka tuli liigaan, oli paljon kysymyksiä ilmassa, mitä hänestä tulee. Tiedän, että moni syö sanojaan tällä hetkellä, Irving sanoi.

– On uskomatonta seurata hänen nousuaan yhdeksi kaikkien aikojen parhaista, enkä ota sitä itsestäänselvyytenä, koska olen pelannut yhden kaikkien aikojen parhaan kanssa, ehkä kaikkien aikojen parhaan (LeBron James). 

Mavericksilla on nyt herkullinen sauma yltää NBA:n loppuotteluihin, sillä se johtaa ottelusarjaa 2–0, ja kaksi seuraavaa ottelua pelataan Dallasissa.

Lue myös:

    Uusimmat