Mainos

Tuomarin kysymys raiskauksen uhrille nosti raivon: ”Yrititkö sulkea haarojasi?”

Espanjassa uhrien tukijärjestö vaatii naistuomarin hyllyttämistä tämän kysyttyä nöyryyttäviä kysymyksiä raiskauksen uhrilta. Tapauksesta uutisoivat muun muassa The Local ja Telegraph.

Naisuhreja tukeva The Clara Campoamor-järjestö vaatii, että asiattomia kyselleen naistuomarin toimista käynnistetään virallinen tutkinta.

Raiskauksen uhriksi joutunut nainen oli hakenut helmikuussa oikeudesta lähestymiskieltoa raiskaajalleen.

Järjestön mukaan tuomari María del Carmen Molina Mansilla oli kysynyt uhrilta, että oliko tämä ”yrittänyt sulkea haarojaan ja kaikkia naisellisia osiaan”.

Raskaana oleva uhri oli tullut poliisiasemalle Vitoriassa 16. helmikuuta tekemään rikosilmoituksen miehestä, joka oli ”toistuvasti pahoinpidellyt häntä sekä seksuaalisesti että fyysisesti”.

Seuraavana päivänä nainen kutsuttiin antamaan lausunto tuomarille. Järjestön mukaan tuomari ei ollut selvästikään uskonut naista, vaan oli kuulustellut uhria antamatta tämän vastata ja kysynyt johdattelevia sekä loukkaavia kysymyksia.

– Selvä esimerkki tästä asenteesta on tuomarin toistuvat kysymykset uhrille siitä, yrittikö hän vastustella tätä väkivaltaa ja kysymykset siitä ”sulkiko hän haaransa tiukasti” tai ”sulkiko hän kaikki naiselliset osansa”, Clara Campoamorin johtaja kommentoi.

– Tällaiset kysymykset ovat täysin tarpeettomia tutkimuksen kannalta ja sen lisäksi ne ovat äärimmäisen loukkaavia ja nöyryyttäviä uhrille.

Järjestön mukaan kyseessä ei ole yksittäinen tapaus, vaan vastaavanlainen käytös on kyseiselle tuomarille tyypillistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.