Tuntuvia vaikutuksia lyhyellä treenillä: Näin kehollesi tapahtuu, kun lankutat kaksi minuuttia joka päivä

Lankkutreeni on yksinkertainen ja helppo tapa treenata kehoa monipuolisesti ja käytettyyn aikaan verrattuna tehokkaasti. Lankuttaminen vaikuttaa kehoon eniten näillä neljällä tavalla.

Lankuttaminen on kehon omaa painoa hyödyntävä kuntoilumuoto, joka ei vanhene. Lankuttaminen on itseasiassa yksi tehokkaimmista liikkeistä, koska se tuo tuloksia ja vie tekijältään vain vähän aikaa.

Tavallinen lankutusasento ei edes vaadi lisävälineitä. Sen sijaan se vaatii lukuisten eri lihasryhmien toimintaa samanaikaisesti, ja sitä voi tehdä melkein missä tahansa – kuulostaa täydelliseltä.

Tätä kaikkea kehollesi tapahtuu, kun otat lankkutreenin osaksi jokapäiväistä kuntoilua.

1. Aineenvaihdunta kiihtyy

Lankuttaminen on hyvä keino haastaa koko kehoasi. Se polttaa tehokkaammin kaloreita kuin eri vatsalihasliikkeet.

Päivittäisessä lankuttamisessa vahvistuvat lihakset takaavat sen, että energiaa kuluu – vaikka tekisit istumatyötä. Tämä on tärkeää, jos istut tietokoneen äärellä paljon päivän aikana.

Jos teet liikettä kotona joka päivä minuutista kymmeneen minuuttiin, takaa se kehollesi korkean aineenvaihdunnan jopa lepotilassa.

2. Mieliala paranee

Kaikenlaisella liikunnalla on mielialaa kohentava vaikutus, eikä lankuttaminen ole poikkeus.

Lankuttaminen on ainutlaatuista siksi, että se auttaa venyttämään ja rentouttamaan niitä lihasryhmiä, jotka usein kiristyvät ja jumiutuvat pitkäaikaisesta istumisesta. Tästä liikunnasta syntyvä kireyden avautuminen kohentaa mielialaa taatusti.

3. Ryhti kohenee

Lankuttaminen parantaa ryhtiä, joka pitää nivelet ja luuston oikeassa asennossa. Samalla kun nivelet ja luusto pysyvät myös paremmassa kunnossa, lihakset toimivat vuorostaan tehokkaammin.

Hyvä ryhti myös pitää selän ja selkärangan oikeassa asennossa, mikä vähentää selän kipuja. Hyvän ryhdin muita etuja on myös parempi vointi, joka näkyy ulospäin.

4. Litteämpi vatsa

Lankuttaminen käyttää vatsan lihaksia paljon tehokkaammin kuin perinteiset vatsalihasliikkeet. Erään tutkimuksen mukaan lankuttaminen käyttäisi jopa sataa prosenttia vatsan lihaksista, kun tavalliset vatsalihasliikkeet käyttävät vain 64:ää prosenttia.

Lue myös:

    Uusimmat