Tuntematon mies löysi Juhan lusikan sohvan välistä: "Istuin puhelun jälkeen hetken hiljaa ja mietin, että mitä ihmettä juuri tapahtui"

Kadoksissa ollut kummilusikka löysi takaisin omistajansa luokse sosiaalisen median voimalla.

Keskiviikkona Imatran Facebook-ryhmään ilmestyi kysely Juha Olavi -nimisen henkilön perään. Postauksen tekijä Teemu Ronkonen oli löytänyt puolisonsa sohvan välistä kummilusikan ja halusi löytää sen omistajan.

Ei mennyt kauaakaan, kun juuri oikean Juhan ex-puoliso kommentoi postausta. Tämän jälkeen Juha Eerola, 32, kommentoi myös itse julkaisua:

– Hei tuohan voi olla mun! 

Juha laittoi perheensä Whatsapp-ryhmään viestin asiasta ja asia varmistui myös äidiltä. Juha sisaruksineen oli syntyessään saanut lusikat, kun taas vanhemmille oli annettu valokuvakehykset, joiden takaa löytyivät samat tiedot kuin lusikasta.

– Soittelin illalla löytäjän kanssa, kaikki tiedot täsmäsivät. Lusikassa on kaiverrettu kello ja viisarit syntymäajan merkiksi sekä pituus ja paino.

Juha kertoo muuttaneensa monta kertaa ja hukanneensa muutoissa tavaroita.

– Luulin, että kyseessä on menetetty tapaus. Istuin sohvalla puhelun jälkeen hetken hiljaa ja mietin, että mitä ihmettä juuri tapahtui. 

"Ei hopean hinta niin korkea ole"

Juha kävi hakemassa lusikkansa Teemun puolison luota seuraavana päivänä, torstaina. Kaksikko joi kupin kahvia ja nauroi käsittämättömälle tilanteelle.

– Hän kertoi aiemmin löytäneensä lusikan, eikä ollut heittänyt pois. Nyt hän oli huomannut, että lusikka oli vieläkin tallessa, joten hän päätti kokeilla somen voimaa.

Juha kertoo lusikan olleen tummunut, mutta löytäjä oli saanut hangattua sitä sen verran puhtaaksi, että näki tiedot.

– Hän vitsaili, että ”Kyllähän nyt uskon, että se on sinun lusikkasi, ei kukaan tänne lähtisi ajamaan, kun ei hopean hintaa niin korkea ole”, Juha nauraa.

Kahvittelu venyi melkein tunnin mittaiseksi ja kaksikko löysi yhteistä muun muassa musiikkimaailmasta. Imatra on pieni kaupunki, joten heiltä löytyi myös yhteinen ystävä. 

Kateissa yli kuusi vuotta

Teemun puolison luona on sama sohva, jonka Juha ja hänen ex-vaimonsa olivat myyneet yli kuusi vuotta sitten. Lusikka löytyi tarkalleen ottaen sohvan leveän käsinojaosan ja istuinosan välistä. 

Juha muistelee, että sohvan myynnin jälkeen hän oli huomannut muuton yhteydessä lusikan puuttumisen.

Sohvan tarina onkin mutkikas ja pitkä.

Se tuli alun perin Hangosta Juhan ystävälle, jonka jälkeen hän muutti Imatralle asumaan Juhan siskon kanssa. Kun he muuttivat pois, sohva jäi asuntoon ja Juha muutti siihen silloisen vaimonsa kanssa. Kun sitten pari muutti asunnosta pois, sohva myytiin eteenpäin uudelle omistajalle ja se lähti maailmalla kiertoon, kunnes se päätyi Teemun puolisolle ja tätä kautta Teemu löysi lusikan.

– Ex-vaimo naureskelikin, että miten hiton kauan yksi lusikka on ollut sohvan välissä.

Liikunta-alan yrittäjänä toimiva Juha kuvailee lusikan löytymisen olleen ihana piristys vaikean korona-arjen keskellä. Hän ja Teemu kannustavat ihmisiä laittamaan someen tiedon löydetyistä esineistä, sillä omistaja voi löytyä yllättävän nopeasti.

– Maailma on käsittämättömän pieni paikka. Nyt lusikka pääsee kirjahyllylle turvaan. 

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

***

Katso myös tämä suloinen tarina: Anna etsi kadonnutta pupua Facebookista – rakas pehmolelu löysi takaisin kotiin:

Anna etsi kadonnutta pupua Facebookista – rakas pehmolelu löysi takaisin kotiin 0:40

Lue myös:

    Uusimmat