Mainos

Tunteikkaat sanat yli 20 vuoden takaa – Mika Häkkinen toteutti äitinsä toiveen hyvin nopeasti

1:43
Videolla yli 20 vuoden takainen Tulosruudun juttu Mika Häkkisestä.

F1-legenda Mika Häkkisen äiti Aila Häkkinen menehtyi sunnuntaina pitkäaikaiseen sairauteen. Aila Häkkinen oli vahvasti mukana seuraamassa poikansa ajouraa jo alkuvaiheessa, ja odotti innolla hänen avausvoittoa F1:ssä, joka tulikin pian äidin televisiossa esitetyn hartaan toiveen jälkeen.

Mika Häkkisestä tehty kirja esiteltiin Tulosruudussa yli 20 vuotta sitten vuonna 1997. Kirjassa käsiteltiin myös kaksi vuotta aikaisemmin Adeleidessa tapahtunutta kolaria, joka olisi hyvinkin voinut päättää Häkkisen uran. Aila Häkkinen kommentoi poikansa kirjaa tunteikkaasti.

– Kyllähän se on aina mielessä jossain takana, mutta olemme pyrkineet puhumaan ne asiat halki kotona ja Mikan kanssa, ettei sitä saa koko ajan ajatella. Muuten ei jaksa. Pitää vain uskoa, toivoa ja luottaa, Aila Häkkinen kommentoi tuolloin.

Aila Häkkinen kertoi myös odottavansa innolla poikansa F1-uran avausvoittoa jopa mahdollisesti haastattelua seuranneessa kilpailussa, jolloin Mika täytti 29 vuotta

– Odotetaan sitä ihan Mikan takia. Hän on tehnyt niin paljon työtä sen eteen, että toivottavasti se joskus tulee.

Häkkinen ei onnistunut kuitenkaan nappaamaan voittoa syntymäpäivänään, mutta Aila-äidin toive avausvoitosta toteutui kuitenkin noin kuukautta myöhemmin kauden päättäneessä Euroopan osakilpailussa lokakuussa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja