Tunnetko seksuaalista vetovoimaa samaan sukupuoleen? Niin tuntee näin moni muukin suomalainen: "Naiset ovat tässä asiassa miehiä seksuaalisesti vapaamielisempiä"

Seksuaalinen avoimuus korostuu nuoremman suomalaisväestön keskuudessa, kertoo tuore kyselytutkimus.

Suomalaisten halukkuutta harrastaa seksiä saman sukupuolen kanssa tutkinut Kaalimato.com selvitti tutkimuksessaan, että 72 prosenttia suomalaisista harrastaa seksiä pääasiassa eri sukupuolta olevien kanssa. Niitä, joiden seksikumppanit ovat pääasiassa samaa sukupuolta, löytyi tuhannen vastaajan joukosta 13 prosenttia, ja kolme prosenttia kertoi harrastavansa seksiä yleensä sekä miesten että naisten kanssa.

– Seksi ja seksuaalisuus ovat jokaisen henkilökohtaisia asioita, ja jokaisella ihmisellä on oikeus määritellä oma sukupuoli-identiteettinsä sekä seksuaalinen suuntautumisensa itse tai olla määrittelemättä niitä lainkaan. Seksi ei missään nimessä ole pelkkä kokeiluasia, mutta siihen liittyy kuitenkin myös kokeileva ja leikittelevä puoli, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen toteaa tiedotteessa.

"Naiset seksuaalisesti vapaamielisempiä"

Niistä naisista ja miehistä, jotka normaalisti kertoivat harrastavansa seksiä pääasiassa eri sukupuolta olevan kumppanin kanssa, pieni osa kertoi haluavansa harrastaa seksiä saman sukupuolen kanssa.  Naisista näin vastasi neljä prosenttia, miehistä kolme prosenttia.

Varman vastauksen sijaan "ehkä"-vastaus tuli useammalta suomalaiselta: naisista 16 prosentilta, miehistä seitsemältä prosentilta. Yhteensä siis jopa joka viides naisista haluaisi tai ainakin voisi harkita seksiä toisen naisen kanssa. Naisten kiinnostus samaa sukupuolta kohtaan ei toki ole mikään uusi juttu, esimerkiksi aikuisviihdesivusto Pornhubin mukaan "lesboseksi" on erittäin suosittu hakusana naiskatselijoiden keskuudessa.

Lavikaisen mukaan naisten seksuaalinen mielenkiinto tai seksuaalinen kiinnostus samaa sukupuolta kohtaan on yleistynyt huomattavasti johtuen etenkin siitä, että nuorten keskuudessa vallitseva asenneilmapiiri on vapautunut.

– Naiset ovat tässä asiassa miehiä seksuaalisesti vapaamielisempiä, ja seksuaalinen kiinnostus naisia kohtaan näyttää kuuluvan osaksi seksuaalisesti aktiivisten naisten kokeilunhalukkuutta. Kynnystä osoittaa kiinnostusta samaa sukupuolta kohtaan on osaltaan ollut madaltamassa myös internetin luomat mahdollisuudet keskustelulle sekä samanhenkisten ihmisten kohtaamisille.

Nuoret avoimempia kokeilulle

Seksi samaa sukupuolta olevan kanssa kiinnosti tutkimuksen perusteella eritoten 18–24-vuotiaita suomalaisia, joista liki neljännes kertoi kenties haluavansa kokeilla seksiä samaa sukupolta olevan kanssa. Myös 25–34-vuotiaista 16 prosenttia vastasi samoin.

Tutkimukseen vastanneista suomalaisnaisista joka kymmenes kertoi harrastaneensa seksiä samaa sukupuolta olevan kanssa – miehistä vastaava osuus on neljä prosenttia. Ikäryhmistä suurin joukko on 35–44-vuotiaat: heistä yhdeksän prosenttia kertoo harrastaneensa seksiä samaa sukupuolta olevan kanssa.

– Nuorten ja vähän vanhempienkin naisten seksuaalinen kiinnostus muita naisia kohtaan kertoo halusta toteuttaa seksuaalisuuttaan aiempaa monipuolisemmin sekä toiveesta saada uusia kokemuksia seksielämältään, sanoo Lavikainen.

Kyselyyn vastasi tuhat suomalaista.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Kaalimato

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja