Mainos

Tunnelman nostattaja vai silkkaa piinaa? Poliisi kokeilee päättäjäispäivän iltana uutta keinoa nuorison kokoontumispaikalla

3:37

Espoon poliisi rauhoittelee koulujen päättäjäisiä juhlivia nuoria soittamalla Haukilahden rannan yhdellä osalla klassista musiikkia.

Komisario Hannu Väänänen Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta totesi Seitsemän uutisten suorassa lähetyksessä, että kokeilun tarkoituksena on selvittää, rauhoittaako musiikki tunnelmaa ja nuoria, jolloin myös virkavallan tarve vähenisi.

– Viime vuosina on ollut havaittavissa, että myös nuorten alkoholinkäyttö on muuttunut sivistyneempään suuntaan. Yhä enemmän on myös nuoria, jotka eivät koske päihteisiin tai alkoholiin.

Haukilahden rannan alueelle oli seitsemään mennessä kerääntynyt satakunta nuorta, komisario Väänänen arvioi. Poliisin pääperiaate on puuttua häiriökäyttäytymiseen ja juopumukseen sekä päihteisiin.

– Rauhallista on ollut. Muutama kaljasakko on kirjoitettu ja alkoholia on hävitetty. Yksi huumeiden myyntijuttu jouduttiin tekemään, mutta ihan rauhalliselta näyttää, komisario niputti alkuillan tunnelmat.

Väänänen totesi, että poliisi on paikalla, jotta kenellekään ei tapahdu mitään ja kaikki juhlijat pääsevät ehjin nahoin kotiin.

Myös Helsingissä alkuilta on sujunut rauhallisesti, kertoo Helsingin poliisi Twitterissä. Poliisi liikkuu näkyvästi nuorison kokoontumispaikoilla, kuten lasten leikkipaikoilla, päiväkotien ja koulujen pihoilla, puistoissa ja uimarannoilla.

Myös Itä-Uudenmaan poliisi kertoo, että virkavaltaa on varattu riittävästi päättäjäisviikonlopun rientoja varten.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.