Helsingin nuoret juhlivat vuosi vuodelta siistimmin – poliisi löysi huomautettavaa koronavaaran suhteen: "Kun pannaan paljon porukoita yhteen..."

Koulujen päättäjäisiä juhlittiin poikkeusoloissa – komisario kertoo suorassa lähetyksessä, kuinka biletys sujui 5:06
Helsingin poliisi kertoo videolla, miten päättäjäisten juhlinta onnistui Helsingin kesäillassa ja yössä.

Helsingissä päättäjäisilta sujui poliisin mukaan rauhallisesti ja tunnelma oli hyvä. Kesäillan vietossa väkijoukkojen kokojen suhteen parannettavaakin löytyi.

Poliisin mukaan koulujen päättymistä juhlivia nuoria oli lauantaina paljon liikkeellä. Myös nuoria aikuisia oli kokoontunut juhlimaan puistoihin ja rannoille.

– Siinä mielessä oli hyvä tilanne, että yksikään nuori ei poliisille tulleiden tietojen mukaan joutunut pahoinpitelyn tai omaisuusrikosten uhriksi, sanoo komisario Katja Nissinen Helsingin poliisilaitokselta.

Porukoita oli liikkeellä Nissisen mukaan eri suuruisia, ja monet muistivat olla riittävän pienissä ryhmissä.

– Mutta kun pannaan paljon porukoita yhteen, siitä tulee suurempi väkijoukko. 15–17-vuotiailla oli hetkittäin isompiakin porukoita. Keskustelemalla ja puuttumalla ihmiset ymmärtävät kyllä mistä tässä on kysymys, komisario muistuttaa.

Nuoriso juhlii siivosti

Nissisen mukaan ilta oli poliisille toki kiireinen, mutta työsarkaa helpotti se, että toistaiseksi esimerkiksi ravintoloiden juhlakansa loisti poissaolollaan.

Nuoret tuntuvat komisarion mukaan käyttäytyvän vuosi vuodelta asiallisemmin.

– Koulujen päättäjäisviikonlopuista on aktiivisesti ruvettu tekemään tiedotustyötä kouluihin ja koteihin siitä, mitä poliisi tekee. Kun pelisääntöjä sovitaan vähän ennalta, vaikutus alkaa vuosien varrella näkymään. On tosi kiva kuulla, että nuoret ovat käyttäytyneet fiksusti.

Lue myös:

    Uusimmat