Mainos

Poliisi: Valmistujaisten juhlinta käynnistynyt rauhallisesti

1:22

Koulujen loppuminen ei riehaannuttanut nuorisoa. Vielä kello yhdeksän aikaan lauantai-iltana päättäjäisiä juhlittiin koko maassa rauhallisesti.

Esimerkiksi Tampereella, Turussa ja Helsingissä nuoria oli liikkeellä jonkin verran, mutta pääsääntöisesti juhlinta sujui poliisin mukaan hillitysti. Poliisi keskitti valvontansa päättäjäisviikonloppuna alaikäisten alkoholinkäyttöön. Oulussa ilta on poliisin mukaan ollut rauhallisempi kuin yleensä koulujen päättyessä.

Komisario Marko Luotonen Lounais-Suomen poliisista arvioi, että poliisin päättäjäispäivän alkoholivalvonnassa oli hiljaisempaa kuin aikaisempina vuosina. Turun, Porin ja Salon alueella oli ennen kello yhdeksää illalla tullut vain muutama yksittäinen ilmoitus nuorten juhlinnasta.

Kymmeniä sakkoja alkoholista

Tampereella ja Jyväskylässä nuoria oli liikkeellä poliisin mukaan paljon. Tampereen puistoissa poliisi kaatoi alkuillan aikana jonkin verran alaikäisten juomia maahan, kertoo vanhempi konstaapeli Jukka Polkutie Tampereen poliisilaitokselta.

Polkutie sanoo, että kaupungilla oli kuitenkin rauhallista, eikä alkuilta eronnut tehtäviltään normaalista viikonlopusta. Hän lisää, että viileällä säällä on tavallisesti paljon vaikutusta poliisin tehtäviin.

Myöhemmin illalla Tampereen poliisi valvoi tilannetta muun muassa Rosendahlin rannassa. Yhdeksään mennessä Tampereella oli kirjoitettu joitakin sakkoja.

Komisario Johanna Guessous Helsingin poliisista kertoi alkuillasta, että juhlinta sujui hillitysti, vaikka jonkin verran nuorisoa oli kokoontunut julkisille paikoille. Hän epäilee, että poliisin näkyvällä valvonnalla oli vaikutusta.

Alkuillasta Helsingissä nuoria houkuttivat Mustikkamaa, Paloheinän mäki ja Pikkukoski, jotka Guessousin mukaan tyhjenivät pian.

– Nuorison keskuudessa levisi viesti, että poliisi on paikalla, niin he sitten lähtivät.

Osa siirtyi Marjaniemeen, mutta sielläkään ei Guessousin mukaan ollut suurempia häiriöitä. Puoli yhdeksään mennessä poliisi oli kirjoittanut Helsingissä noin kymmenen rikesakkoa alkoholin hallussapidosta. Alkoholia kaadettiin maahan muutama kymmentä litraa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.