Poliisi tyhjensi helsinkiläispuistoja juhlijoista – kaksi asiaa pisti silmään yöllä: "Ensisijaisesti koronaepidemian ajan ilmiö"

Koulujen päättyminen on saanut opiskelijat juhlimaan sankoin joukoin puistoihin ympäri Suomea – näin Poliisi kommentoi tilannetta Helsingissä 1:54
Katso myös: Näin Helsingin poliisi kertoi nuorison juhlinnan sujumisesta eilen illalla.

Helsingin poliisille viikonloppu oli koulujen päättäjäisten juhlinnan myötä vuoden toiseksi vilkkain. Hälytystehtäviä poliisille kertyi yhteensä yön aikana 346, viime vuonna niitä oli samaan aikaan muutama vähemmän.

Poliisi tyhjensi yön aikana kolme aluetta yöllä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden vuoksi: Hietaniemen uimarannan, Sinebrychoffin puiston sekä Tervasaaren. Juhlijat ja paikalta poistettavat olivat pääasiassa nuoria, mutta poliisin mukaan esimerkiksi Tervasaaressa juhli noin 200–300 iältään hieman vanhempaa henkilöä.

– Valvovat partiot tekivät sen havainnon, että puistoissa oli nuorten lisäksi runsaasti myös aikuisia juhlijoita. Tämä selittynee ravintolarajoituksilla, joista johtuen haetaan muita juhlintapaikkoja. Tätä pidän ensisijaisesti koronaepidemian ajan ilmiönä, ylikomisario Jarkko Lehtinen sanoo tiedotteessa.

Poliisi otti yön ja illan aikana lisäksi nuorten hallusta pois runsaasti alkoholia, joka hävitettiin. Poliisi havaitsi, että nuorilta löytyi paljon samanmerkkistä, vahvuudeltaan 40-prosenttista tuontiviinaa. 

–  Tämä viittaisi siihen, että yksi tai useampi henkilö on hakenut lastin juuri tätä tiettyä viinaa, jota on sitten itse juotu ja ehkä myös jaettu kavereille. Vaihtoehtoisesti joku, todennäköisesti aikuinen, on myynyt nuorille ulkomailta hakemaansa viinaa.

Ei vakavia loukkaantumisia

Poliisin mukaan juhliminen sujui Helsingissä kuitenkin pääasiassa rauhallisesti eikä poliisin tietoon tullut vakavia loukkaantumisia.

– Poliisin näkökulmasta meni varsin hyvin, arvioi Lehtinen.

– Seuraavaksi valmistaudumme illan mitalijuhlaan. Tehdään siitä iloinen tapahtuma ilman häiriköintiä, sanoo Lehtinen viitaten Suomen ja Kanadan väliseen jääkiekon MM-kisojen loppuotteluun, joka pelataan illalla Latviassa.

Lue myös:

    Uusimmat