Tulos tuli – tässä on Vuoden urheilija!

5:23
Matti Mattsson palkittiin Vuoden urheilijana – katso tästä tunnelmia Urheilugaalasta.

Uimari Matti Mattsson on palkittu Vuoden urheilijana Suomessa.

Mattsson saavutti vuonna 2021 Tokiossa olympiapronssia 200 metrin rintauinnissa ja paransi matkan Suomen ennätystä. Olympiamitali oli Mattssonille uran ensimmäinen. Mattsson ui lisäksi aiemmin samana vuonna neloseksi pitkän radan EM-kilpailuissa.

Suomeen tuli Mattssonin olympiapronssin lisäksi Tokiosta toinen pronssi nyrkkeilystä Mira Potkosen saavuttamana.

Potkonen sijoittui Vuoden urheilija -äänestyksessä toiseksi ja golfari Matilda Castren kolmanneksi. Mattsson sai Urheilutoimittajain liiton äänestyksessä ylivoimaisena ykkösenä 2 104 ääntä ja 139 ykkössijaa, Potkonen 1 157 ääntä ja kuusi ykkössijaa ja Castren 1 026 ääntä sekä 26 ykkössijaa. 

Mattsson on kolmas Vuoden urheilijana Suomessa palkittu uimari. Saman kunnian olivat saaneet myös Jani Sievinen vuonna 1994 ja Hanna-Maria Seppälä vuonna 2003.

Mattsson oli aiemmin uinut 200 metrin rintauinnissa MM-pronssia Barcelonassa 2013.

Mattssonilla oli arvokisamitaliensa välissä useita vaikeita vuosia, joina porilaista rasittivat myös terveysvaikeudet. Hän eli vuosien ajan epätietoisuudessa, kun selitystä kropan toimimattomuudelle ei löydetty. Sittemmin selvisi, että Mattsson on keliaakikko, minkä lisäksi hänellä on autoimmuunisairaus nimeltä alopecia, joka on vienyt Mattssonin ihokarvat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja