Matti Mattssonin lähipiiri ikionnellisena: "Ei meinannut melkein henkeä saada" – kutkuttava vihje olympiamitalistin tulevaisuudesta

3:21
Tulosruutu: Matti Mattsson kauhoi olympiapronssia Tokiossa!

Matti Mattssonin manageri Sami Hautaniemi ei osannut vielä kuvailla tuntemuksiaan muutamia tunteja ikimuistoisen pronssimitalin ratkeamisen jälkeen. Hautaniemi on nähnyt porilaisuimarin matkan nuoresta lahjakkuudesta asti.

– Kyllä itku tuli siinä kohdassa, kun pronssimitali varmistui. Tuo oli sellainen tilanne, että ei meinannut melkein henkeä saada, Porin kaupungintalolle järjestetyssä kisakatsomossa finaalia seurannut Hautaniemi iloitsi MTV Urheilulle.

Pääkuvan video: Katso Matti Mattssonin upean pronssiuinnin kohokohdat!

Manageri liittyi Mattssonin tarinaan vuonna 2010, jolloin uimari oli vasta 17-vuotias lahjakkuus. Hautaniemi oli itse tuohon aikaan liikunta- ja hyvinvointialalla aloitellut yrittäjä.

– Tiemme kohtasivat lopulta monen mutkan kautta. Aloin hankkia Matille yhteistyökumppaneita ja sponsoreita, ja kuten tiedetään, nuoren yksilöurheilijan kohdalla sellainen on aina alkuvaiheessa haastavaa. Jotain kuitenkin saatiin ja päästiin eteenpäin. 

Barcelonassa vuonna 2013 jysähtänyt MM-pronssi muutti managerin ja urheilijan näkymiä radikaalisti. Mitali tarjosi yhteistyökumppaneita ja näkymiä vuosiksi eteenpäin, mutta nousukiidon sijaan alkoivat erilaiset haasteet ja vaikeudet

Rion olympialaisista tavoiteltiin mitalia, mutta tulos jäi pahasti vajaaksi. Urheilija ehti kyseenalaistaa jo uran jatkamisen mielekkyydenkin. Lähipiiri pysyi kuitenkin urheilijalle uskollisena.

– Rion pettymyksen jälkeen merkittävä asia oli Eetu Karvosen saapuminen Matin valmentajaksi vuosien 2016 ja 2017 taitteessa. Hän lähti muokkaamaan harjoittelua Matille sopivaksi. 

– Se on pieni piiri, joka on uskonut tähän koko ajan. Lopputulos on tässä.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Hautaniemi korostaa vaikeuksista nousemisen aikana Mattssonin lähipiirin tuen merkitystä. Sitä ei ole urheilija itsekään piilotellut. Puoliso, lapset ja omat vanhemmat ovat tuoneet urheiluun kaivattua perspektiiviä.

Kun manageria pyytää kuvailemaan Mattssonia persoonana, kauniit sanat astuvat jo kysymyksen varpaille.

– Matti on ihan huipputyyppi. Hän on todella jalat maassa -kaveri, joka on aina kaikille ystävällinen ja kohtelias. Matti ei sano pahaa sanaa koskaan kenestäkään, vaikka selkäänpuukottajiakin on tässä matkan varrella varmasti ollut. Sellainen tyyppi, joka pysyy aina omana itsenään kaikissa tilanteissa, Hautaniemi kuvailee.

27-vuotiaan Mattssonin esimerkki on Hautaniemen mukaan tärkeä myös nuorille urheilijoille. Vaikka vaikeudet runtelisivat varttuneemmallakin iällä, niistä nouseminen on mahdollista jopa olympiamitaleille asti. 

Entä tulevaisuus? 

– Nyt kun olen Matinkin kanssa puhunut, uskon kyllä, että hänet nähdään vielä Pariisin olympialaisissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja