Mainos

Tulli löysi autosta 43 kiloa ruutia – kaksi miestä vangittu räjähderikoksesta epäiltynä

Tulli pysäytti Länsisatamassa 20. kesäkuuta Virosta tulleen auton, josta löytyi läpivalaisussa ja tullitarkastuksessa 43 kiloa savutonta ruutia rakenteisiin kätkettynä.

Auton rakenteisiin oli piilotettu myös 3 000 luotia ja 17 aseiden lipasta, joiden hallussapito ei kuitenkaan ole luvanvaraista Suomessa. Ajoneuvo päätettiin tarkastaa profiloinnin ja ajoneuvossa olleiden henkilöiden puhuttelun perusteella.

– Ajoneuvossa olleet kaksi ulkomaalaistaustaista miestä otettiin kiinni ja vangittiin myöhemmin räjähderikoksesta, vaarallisten aineiden kuljetusrikoksesta ja salakuljetuksesta epäiltyinä, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisilaitokselta.

Miehet olivat tulleet Venäjältä Viroon, jossa he olivat ostaneet tuntemattomaksi jääneeltä mieheltä kyseiset tuotteet ja tulleet laivalla Suomeen. Poliisin tietojen mukaan heidän tarkoituksenaan oli jatkaa matkaa Venäjälle.

Ruudin alkuperä on jäänyt tuntemattomaksi, koska tunnistemerkinnät oli poistettu pakkauksista. Esitutkinnassa on selvinnyt, että ruuti oli tarkoitettu patruunoiden tekoon.

– Yksi kilo ruutia riittää noin viidensadan patruunan tekemiseen, joten kyseinen määrä olisi riittänyt noin 21 500 patruunan tekemiseen, Forss kertoo.

Miehet kertoivat kuulusteluissa tuotteiden tulleen omaan harrastuskäyttöön, mutta esitutkinnassa on selvinnyt, että toinen miehistä olisi mahdollisesti kaupannut ampuma-tarvikkeita ainakin aikaisemmin eteenpäin. Hän on myös matkustanut tämän vuoden aikana useamman kerran Suomen, Viron ja Venäjän välillä.

Poliisilla ei ole tiedossa, että tapaus liittyisi järjestäytyneeseen rikollisuuteen tai terrorismiin. Tapauksen esitutkinta on valmis, ja tapaus on siirtymässä syyttäjälle syyteharkintaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.