Mainos

Kuvat: Laatikkotolkulla nuuskaa – tulli narautti kolme henkilöä 2000 kilon nuuskasalakuljetuksesta

2:05

Tulli kertoo ottaneensa kiinni kolme henkilöä, joiden epäillään salakuljettaneen lähes 2000 kiloa nuuskaa Ruotsista Suomeen viime vuoden lopun ja tämän vuoden alun aikana. Nuuskaa on ollut tarkoitus myydä Suomessa välikäsien ja sosiaalisen median kautta.

Video: Nuuskarajoituksista ei piitata laivoilla, uutisoimme jo tammikuussa 2017.

Esitutkinnan mukaan toiminnalla on vältetty valmisteveroja yhteensä noin 725 000 euroa.

Kokonaisuus alkoi paljastua, kun tulli takavarikoi Pohjois-Suomessa 334 kiloa nuuskaa Ruotsista tulleesta Suomeen rekisteröidystä pakettiautosta helmikuussa 2018. Nuuskaa takavarikoitiin lisää myös myöhemmin pääkaupunkiseudulla tehdyssä kotietsinnässä. Esitutkinnan perusteella selvitettiin myös kymmenen aiempaa nuuskan salakuljetusta, joissa nuuskaa oli tuotu Suomeen ja levitetty edelleen yhteensä 1 360 kiloa.

Kiinniotetut ovat kolme keski-ikäistä ulkomaalaista henkilöä, joista kaksi on edelleen vangittuna. Kaksi epäillyistä asuu pääkaupunkiseudulla ja yksi ulkomailla. Laitonta nuuskakauppaa käytiin pääasiassa käteisellä, jota on ollut käytössä suuria määriä.

Tulli on tutkinut tapausta kaikkien epäiltyjen osalta törkeänä veropetoksena ja salakuljetuksena. Tapaus on siirtynyt Lapin syyttäjänvirastoon syyteharkintaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.