Tulkitse kasvojasi: Finnit eri puolilla kasvoja viestittävät erilaisista ongelmista

Tuntuuko sinusta siltä, että finnit ilmestyvät aina samaan paikkaan? Kasvot toimivat hyvinvointisi peilinä: finnien uskotaan kertovan muutakin kuin vain epäpuhtauksista iholla – nimittäin siitä, kuinka hyvin voit sisäisesti.

Itämaisen lääketieteen ja Face Mapping -ihoanalyysien mukaan ihmisen sisäelimet ovat vahvasti kytköksissä siihen, mitä vartalon sekä kasvojen alueella oikein tapahtuu: finnit ja epäpuhtaudet viestittävät hormonitoiminnan ohella muun muassa erilaisista vaivoista, ongelmista sekä epäterveellisistä elämäntavoista. Lisäksi tähän vaikuttavat oma ruokavalio ja geenit.

Lauren Conradin teoksessa Beauty – kaikki kauneudesta on listattu, mitä eri kasvojen kohtiin ilmestyneet finnit ja epäpuhtaudet voivat viestittää. Muista, että nämä ovat vain suuntaa-antavia vihjeitä ja aknea tulee hoitaa: käänny tarvittaessa lääkärin puoleen.

Mitä finnien sijainti kertoo?

1. Otsa

Otsalle ilmestyneet finnit voivat viestittää stressistä tai huonosti nukutuista öistä, epäsäännöllisestä unirytmistä ja unen puutteesta. Finnit ja otsan punoitus voivat myös viestittää, että syöt liian rasvaista ruokaa tai kärsit maitoallergiasta.

2. Kulmakarvojen yläpuoli

Kulmakarvojen yläpuolen uskotaan edustavan immuunijärjestelmää: finnit ilmestyvät usein ennen flunssaa, sen aikana tai juuri sen jälkeen.

3. Kulmakarvojen väli

Herkutteluvaara! Kulmakarvojen väliin ilmestyneet finnit johtuvat useimmiten mässäilystä, kuten liiallisen sokerin, rasvaisten ruokien ja alkoholin käytöstä.

4. Posket

Keuhkojen kunto vaikuttaa poskiin: tupakointi ja huono ilmanlaatu voivat aiheuttaa tälle alueelle myös finnejä, punoitusta ja epäpuhtauksia. Jos huomaat epäpuhtauksia vain toisella puolella kasvoja, mieti kummalla puolella pidät aina puhelinta tai nukutko jommallakummalla kyljelläsi, poski vasten tyynyä.

5. Leukaluun alue

Hormonit vaikuttavat leukaluuta ympäröivään alueeseen. Epäpuhtaudet ilmestyvät naisilla etenkin kuukautisten aikaan: se, kummalle puolelle finnejä ilmestyy, kuvastaa kummasta munasarjasta juuri siinä kuussa ovuloit. Lisäksi mieti, nojaatko usein käsiisi esimerkiksi luennoilla, töissä tai palavereissa.

6. Leuka

Leuassa olevat finnit puolestaan kuvastavat vatsan toimintaa: vähennä rasvaisia ruokia.


Tummat silmänaluset ja finnit korvien lähettyvillä voivat puolestaan kuvastaa sitä, että juot liikaa kahvia, etkä tarpeeksi vettä – teetkö paljon ylitöitä?

Nenän alueelle ilmestyneet finnit ja epäpuhtaudet voivat viestittää korkeasta verenpaineesta, huonosta ruokavaliosta, ummetuksesta tai yksinkertaisesti siitä, ettet ole pessyt kasvoja ja meikkejä tarpeeksi huolellisesti.

Lue myös:


Lähde: Lauren Conrad: Beauty – kaikki kauneudesta, Hellomagazine.com, Sheknows.com

Lue myös:

    Uusimmat