Tulikuuma SM-liigahyökkääjä oli kauden alkaessa työtön – paikka aukesi puun takaa

SM-liigakauden avauskiekon tippuessa hyökkääjä Matias Myttynen oli ilman sopimusta. Reilu pari kuukautta myöhemmin hän on sarjan kuumimpia pelaajia.

Ilveksen kasvatti liittyi KalPan riveihin koeajalla syyskuussa. Tuossa vaiheessa kausi oli jo käynnistynyt, ja savolaisseura oli pelannut kolme ottelua.

Viime kaudella Ruotsin divarissa pelannut Myttynen oli kytännyt houkuttelevaa sopimustarjousta, kun KalPasta otettiin yhteyttä.

– Kyllä se tuli vähän puun takaa. En osannut odottaa tällaista mahdollisuutta KalPasta. Kun kuulin KalPan kiinnostuksesta, niin innostuin heti, Myttynen selventää MTV Sportille.

Myttyselle aukesi paikka kuin varkain, kun Ville-Vesa Vainiola loukkaantui heti kauden alussa ja KalPalla oli tarvetta keskushyökkääjälle.

– Oli kyllä helppo hypätä mukaan. Minut otettiin tosi hyvin vastaan. Ei siinä paljoa ehtinyt ihmetellä, kun pelit oli käynnissä ja pääsi heti hommiin, Myttynen muistelee.

Nyt Myttynen on SM-liigan kuumimpia hyökkääjiä. Hän on takonut kahdeksaan viime peliin tehot 5+7=12.

Vahva vire löytyi Ruotsista

26-vuotias hyökkääjä osoitti heti istuvansa hyvin KalPan pelitapaan. Kiekollisesti taitava Myttynen lunasti kuukauden koeajan jälkeen loppukauden mittaisen sopimuksen.

Ennen tätä sesonkia Myttysen vyöllä oli SM-liigapelejä liki 200 Ilveksen ja JYPin riveistä, mutta tulokset jäivät laihoiksi. Viime kausi Ruotsin divarissa oli askel parempaan.

– Ruotsin kausi oli sellainen, että sain asiat uudestaan oikeille raiteille. Nautin kiekosta siellä tosi paljon. Pääsin pelaamaan hyvässä roolissa ja löytyi ihan uusi kipinä tähän hommaan.

Myttysen potentiaali on ollut tiedossa jo pitkään. Hän on pelannut 18-vuotiaiden ja nuorten MM-kisat. Nuorisotähti kypsyi ammattilaiseksi muutaman mutkan kautta.

– Nyt olen saanut hyvän mahdollisuuden ja olin itse valmis tarttumaan siihen. Se on monen asian summa. Urheilullisuus on kehittynyt paljon. Olen parhaassa kunnossa ikinä.

– Taitoa ja peliälyä on ollut aina. Nyt sitä saa paremmin käyttöön, kun on fysiikka kunnossa. Pystyn käyttämään vahvuuksiani hyväksi, Myttynen arvioi.

Myös kausi 2014-2015 KHL:n farmisarjassa VHL:ssä oli yhdenlainen elämys. Pelaaminen kazakstanilaisjoukkue Kazzinc-Torpedossa toi perspektiiviä. Seuran muut suomalaiset Jere Pulli, Antti Ylönen ja Teemu Virtala helpottivat sopeutumista.

– Olisi ollut aika kova rasti olla siellä yksin. Matkailu avartaa. Reissaaminen ja maailmalla pyöriminen avartaa mieltä. VHL oli tasollisesti todella kova. Osa pelaajista oli törkeän taitavia, Myttynen kehaisee.

Lue myös:

    Uusimmat