Tiistaista tulossa jopa vuoden suosituin hääpäivä – "Vihkimäärät todella poikkeuksellisia"

Moni haluaa hääpäiväkseen helposti muistettavan ja erityiseltä tuntuvan päivämäärän. Tiistai 22.2.2022 on sellainen.

Tiistaina 22. helmikuuta Digi- ja väestötietovirasto vihkii avioon yhteensä 386 paria, virasto kertoo tiedotteessaan. Päivämäärä on todella suosittu, sillä viraston kaikki vihkiajat on varattu Helsingistä Kittilään, ja monilla pikkupaikkakunnillakin vihitään pareja urakalla.

Suosion syynä on tietysti palindromipäivä 22.02.2022, joka on päivämääränä helppo muistettava.

– Talviaikaan vihimme tyypillisesti noin 200 paria koko viikossa, siksi vihkimäärät ovat todella poikkeuksellisia nyt 22. helmikuuta. Tämänhetkisen varauskalenterimme mukaan päivästä tulee koko vuoden suosituin vihkipäivä, johtaja Ari Torkkel Digi- ja väestötietovirastosta kertoo tiedotteessa.

Virasto syntyi 1.1.2020, kun Väestörekisterikeskus, maistraatit ja maistraattien ohjaus- ja kehittämisyksikkö yhdistyivät.

Tämä pariskunta ei antanut edes lumimyrskyn tulla hääpäivänsä tielle. Juttu jatkuu videon alla.

Pariskunta uhkasi lumimyrskyä Rhode Islandilla ja meni naimisiin hurjassa säässä 1:10
Pariskunta uhkasi lumimyrskyä Rhode Islandilla ja meni naimisiin hurjassa säässä.

"Kiireinen päivä on hyvä uutinen"

Eniten siviilivihkimisiä tapahtuu yleensä kesäisinä perjantaipäivinä heinä-elokuussa. Helmikuinen tiistai ylittää Torkkelin mukaan suosiossaan jopa kesäperjantait. Kun kesäisin siviilivihkimisen haluaa viikossa parhaimmillaan noin 300 paria, nyt pelkästään yhtenä päivänä, 22.2., vihitään 386 naimisiin halajavaa pariskuntaa.

– Vihkijän näkökulmasta kiireinen päivä on hyvä uutinen. Jokainen vihkiminen on ainutlaatuinen hetkensä, jossa on ilo saada olla mukana, vuodesta 1989 lähtien pareja vihkinyt Torkkel kertoo.

Päivä on suosittu ympäri maailmaa, esimerkiksi pikahäistään tunnetussa Las Vegasissa tiistaista uumoillaan tulevan jopa ennätysmäisen kiireinen, kertoo Los Angeles Times.

Supertiistain jälkeen vuoden seuraavat suositut vihkipäivät Suomessa ovat kesän perjantait. Helsingissä jotkut kesäperjantait onkin jo täyteen buukattu. Loppuvuoteen mahtuu kuitenkin vielä yksi helposti muistettava päivämäärä, joka saattaa osoittautua suosituksi: 22.12.2022.

Lähde: Digi- ja väestötietovirasto

Lue myös:

    Uusimmat