Tulevalle äidille harvinainen jymy-yllätys: Kaksosia odottanut nainen tuli uudelleen raskaaksi ja saa nyt kerralla kolme vauvaa

Mikä on syöksysynnytys? 1:02
Mikä on syöksysynnytys? Video kertoo.

Vauvojen lukumäärä kasvoi yhdellä, kun jo kaksosia odottanut nainen sai kuulla hedelmöittyneensä uudelleen. Nainen kertoo asiasta TikTok-tilillään.

Amerikkalaisnainen sai ilokseen kuulla odottavansa kaksosia, mutta vain viikkoa myöhemmin luku muuttui kolmeksi, uutisoivat muun muassa New York Post ja The Sun. Kolmannen lapsen hedelmöitys tapahtui kaksosten raskauden jo alettua. 

Kyseessä on harvinainen tila, jota kutsutaan superfetaatioksi. Näin voi tapahtua, jos erillinen munasolu hedelmöittyy raskauden jo alettua. 

Kyseinen nainen tunnetaan TikTokissa nimellä @TheBlondeBunny1. Hän väittää odottavansa nyt "kolmosiaan" seitsemännellätoista viikolla. 

Yhdellä videoistaan hän selittää tilansa seuraavasti:

– Ovulaatio kestää 24 tuntia. Sperma voi elää kehossa kolmesta viiteen päivään. Kaksi ensimmäistä vauvaamme ovat noin 10–11 päivää vanhempia kuin kolmas vauvamme.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kyse ei ole kolmosista

Nainen kertoo käyneensä ultraäänessä kahden viikon välein. Käynneillä on varmistettu, että kyseessä on todellakin superfetaatio, eikä aliravittu vauva. 

Pienin vauva on kasvanut normaalia tahtia, vain noin kymmenen päivää kaksossisaruksiaan jäljessä. Näin kyseessä ei voi olla kolmonen, jota isommat kaksoset käyttäisivät "ravintona". 

Superfetaatio on äärimmäisen harvinainen. Tiedettyjä tapauksia on vain kourallinen. 

– Tämä tapahtui, koska hormonini eivät estäneet minua ovuloimasta, vaan ovuloin uudelleen, tuleva äiti kertoo yhdellä videoistaan. 

Hänen TikTok-tilinsä on yksityinen, joten käyttäjän täytyy seurata häntä nähdäkseen videot.

 – Olemme todella onnekkaita, että kaksoset ja kolmas vauva hedemöittyivät niin lähellä toisiaan. Heillä on kaikilla sama laskettu aika. 

"Pitää varoa, mitä toivoo"

Erikoinen tila on tietenkin myös haasteellinen. 

– Meidän täytyy saada kolmas vauva 28 viikon yli ja toivottavasti onnistua kantamaan kaikkia ainakin 32 viikkoa, toivottavasti 35. 

Vaikka kolme vauvaa kerralla oli melkoinen yllätys, nainen on todella onnellinen tullessaan äidiksi. 

– Halusimme tulla vanhemmiksi. Pitää varoa mitä toivoo, nyt tulee kolme kerralla! En malta odottaa. 

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!


Lue myös:

    Uusimmat