Mainos

Tulevaisuuspohdinnat vaihtuvat EU-johtajilla digiin

EU-johtajat ovat tänään koolla Tallinnassa digiasioihin keskittyvässä EU:n epävirallisessa huippukokouksessa. Jo eilen illalla EU-maiden johtajat kokoontuivat epäviralliselle illalliselle. Ranskan presidentin Emmanuel Macronin tiistaisen linjapuheen ehdotustulva oli EU-johtajien pöydässä ruodittavana ensimmäistä kertaa.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan integraatiointo on Etelä- ja Pohjois-Euroopassa vähän erilaista.

– Täällä pohjoisessa korostetaan sitä, että tehdään se, mitä sovitaan ja etelässä ollaan vähän innokkaampia visioimaan tulevaa ja integraation syventämistä, Sipilä sanoi EU-johtajien epävirallisen illallisen jälkeen.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron piti tiistaina odotetun linjapuheensa EU:sta.

Macronin linjapuheen ehdotustulva oli EU-johtajien pöydässä ruodittavana ensimmäistä kertaa.

– Itse korostin pragmaattista kaksitahoista etenemistapaa, jossa nyt tehdään se mitä pöydällä on. Tehdään se huolella ja sitä kautta palautetaan myös luottamusta siihen, että meillä olisi ehkä vähän pienemmät odotukset ja vähän isompi lopputulos siitä, mitä saadaan aikaiseksi. Sitten toisaalta käydään jatkuvaa keskustelua siitä pidemmästä tähtäimestä, Sipilä sanoi.

1:43

EU-johtajille puhuva Limnéll : Tutkimusyhteistyön tiivistäminen tärkeää

Perjantain digiasioihin keskittyvään kokoukseen on kutsuttu puhumaan Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll. Hän sanoi aiemmin viikolla STT:lle, että uskottava kyberturvallisuus Euroopassa ei toteudu ilman uskottavaa alan yrityskenttää. Hänen mukaansa se on Euroopalle elintärkeä kysymys.

– Meillä täytyy olla eurooppalaisia eri kyberturvallisuuden ratkaisuihin keskittyviä yrityksiä. Yrityskentän vahvistaminen on varmasti aivan keskeinen asia, kun puhumme Euroopan unionin digitalisoinnin ja digitaalisen talouden tulevaisuudesta, Limnéll sanoi STT:lle.

Limnéll aikoo puheessaan nostaa esille muun muassa riittävään osaajien tarpeen kyberturvallisuuden vahvistamisessa EU:ssa ja toisaalta myös tarpeen tiivistää tutkimusyhteistyötä.

– Tulen perjantaina puhumaan siitä, miten tärkeää tutkimusyhteistyön tiivistäminen on EU:n kannalta kyberturvallisuuden kehittämisessä, Limnéll kertoi. 

2:15

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.