Mainos

"Tuleeko tällaisesta vastuun pakoilusta maan tapa?" – Konkaripoliitikko tylyttää Uuden Suomen blogissa: Juha Sipilän toiminta pitäisi tutkia perustuslakivaliokunnassa

5:41
Perjantai oli politiikan maailmassa dramaattinen päivä – näin hallituksen kaatumisesta uutisoitiin!

Perussuomalaisten kansanedustaja Toimi Kankaanniemi esittää Uusi Suomi -palvelun blogissaan, että perustuslakivaliokunnan tulisi tutkia hallituksen perjantainen eroaminen.

Pitkäaikainen kansanedustaja katsoo, että viime perjantaina hallitukselleen eroa pyytänyt pääministeri Juha Sipilä (kesk.) synnytti Suomeen poikkeustilan ja jopa jätti maan johtamisen tuuliajolle kaadettuaan hallituksen vain viikkoja ennen vaaleja.

– Mikä on oikea, perustuslakiin perustuva menettely tällaisessa tilanteessa, jollaista ei koskaan aiemmin ole ollut? Kankaanniemi utelee kirjoituksessaan.

Kankaanniemi pohtii tekstissään, miten olisi menetelty, jos sote olisi kaatunut jo aiemmin, ja kuinka pitkään poikkeustilanne voi jatkua.

Kankaanniemi katsoo, että eduskunnan perustuslakivaliokunnan tulee tutkia hallituksen kaatuminen ja tehdä aiheesta linjaukset tulevaa varten.

Paavo Väyrynen toivoo hallituksen eropäätöksen perumista

Kirjoituksen kommenttiosiossa tähtiliikkeen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Väyrynen toivoo, että eduskuntaryhmien puheenjohtajien kokouksessa kehotettaisiin Sipilää perumaan eropyyntönsä.

Kankaanniemi vastaa, ettei vaadi päätöksen perumista, mutta pitää sitä kyseenalaisena.

– Tuleeko tällaisesta vastuun pakoilusta maan tapa? Sallitaanko se ilman sen kummempaa pohdintaa? Kankaanniemi kyselee.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja