HS: Eduskunnan puhemies moittii Marinin hallitusta ravintoloiden sulkemiseen liittyvän lain kiirehtimisestä

Eduskunnan puhemies, hallituspuolue keskustan Anu Vehviläinen ja eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavola arvostelevat maan hallitusta siitä, että se kiirehtii eduskuntaa koronaviruksen torjumiseen tarkoitettujen lakien valmistelussa. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

2:48
Pääministeri Sanna Marin totesi Suomeen poikkeusolot – nämä rajoitukset otetaan käyttöön ensi viikolla.

Lehden mukaan Anu Vehviläinen ja Maija-Leena Paavola lähettivät maanantaina asiaa koskevan kirjeen pääministeri Sanna Marinille (sd.), valtioneuvoston jäsenille ja valtioneuvoston oikeuskanslerille.

HS:n mukaan kirjeessä viitataan erityisesti ravintoloiden sulkemista koskevaan lakiin, jonka kiirehtiminen asettaa Vehviläisen ja Paavolan mukaan eduskunnan kiusalliseen tilanteeseen.

Hallitus antoi maanantaina eduskunnalle esityksen laista ravintoloiden sulkemiseksi. Hallitus kuitenkin ilmoitti jo viime viikolla kaavailevansa kolmen viikon ravintolasulkua 8. maaliskuuta alkaen. Sulkemisesta päättää eduskunta.

Kirjeessä muistutetaan, että valtioneuvosto ei voi asettaa eduskunnalle aikatauluja siitä, missä ajassa hallituksen esitykset lainsäädännön muuttamiseksi tulisi eduskunnassa käsitellä.

Puhemies Vehviläinen on aiemmin todennut, että lain käsittely vie minimissään neljä päivää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja