Puhemieheltä kritiikkiä pääministeri Sipilän tavasta kaataa hallitus: "Lähtikö hän oikeasti ulos? Mielestäni ei"

Mitä jäi eduskunnan neljästä vuodesta käteen? 14:31
Puhemies Risikko

Eduskunnan puhemies Paula Risikko kyseenalaisti aamun Huomenta Suomessa pääministeri Juha Sipilän tavan kaataa hallitus vain muutamaa viikkoa ennen eduskuntavaaleja. Hänen mukaansa toimitusministeristöä ei pitäisi käyttää tällaisissa tilanteissa.

– Se (toimitusministeristö) on tarkoitettu hyvin lyhytaikaiseksi, kun hallitusneuvotteluja käydään ennen uuden hallituksen muodostamista, Risikko sanoi.

Viime viikolla eduskuntaryhmät päättivät, ettei uusia hallitusneuvotteluja aloiteta, sillä uudet vaalit ovat niin pian edessä. Eduskuntavaalit käydään 14. huhtikuuta.

Risikko sanoo, että eduskunnalta jäi paljon tekemättä hallituksen eron myötä. Raukeavia lakeja on yhteensä 42 kappaletta, mikä on 30 lakia enemmän kuin edellisen hallituksen lopettaessa.

– On paljon sellaista työtä, mitä ei ole nyt pystytty tekemään.

Valtaosa raukeavista laeista liittyy kaatuneeseen sote- ja maakuntauudistukseen, mutta moni laki olisi voitu irroittaa itsenäiseksi ja saada läpi, jos tämä olisi tehty ajoissa. Tällaisia ovat Risikon mukaan muun muassa eläinsuojelu- ja vammaispalvelulait. 

Keskustelussa mukana ollut kansanedustaja Mauri Pekkarinen (kesk.) puolusti puolueensa puheenjohtajan ratkaisua. Hänestä kesken jääneet asiat ovat hyvin pieniä ja hallitus sai paljon aikaan, sote-uudistusta lukuunottamatta.

– Minusta hän (Sipilä) oli lojaali sille tulos tai ulos -lupaukselle minkä itse antoi. Sen mukaan hän toimi, Pekkarinen sanoi.

– Mutta lähtikö hän oikeasti ulos? Mielestäni ei, Risikko vastasi Pekkariselle.

Katso koko keskustelu jutun videolta.

Lue myös:

    Uusimmat